Paula Šik Sik
 instagram
#šiksik

ADVENT S PAULOM ŠIK SIK: Kako smanjiti adventski stres

Paula Šik Sik za svojih 60 tisuća followera na Instagramu i naše čitatelje tijekom prosinca smanjuje adventski stres: Gdje kupiti darove, kako izabrati outfit za sebe, gdje nazdraviti, a gdje se razveseliti - saznajte u serijalu priča Paule Sikirić

Kako kupiti poklone, a ne dobiti deset kila..?!

Sigurno se pitaš, o čemu pak sad ova piše..?

Pa evo...

Lampice u gradu polako se pale, adventske kućice već su postavljene .., a bačve s vinom čekaju da prokrčkaju zajedno s klinčićima, cimetom i ostalim prigodnim začinima.

Prestanimo zavaravati sami sebe da smo na strogom režimu, jer svi znamo da u vrijeme Adventa to ne pali. Jedino što se pali je tvoj apetit kada prođeš Zrinjevcem...

Do Trga si već pojeo tri knedle, kobasicu i fritule, suknuo bar jedno kuhano vino, odšetao na Fuliranje, sreo ekipu. Što ćeš? Još čašica, dvije nekog toplog napitka...radi društva.

Tako ushićen, sjetiš se da si krenuo na Trg, i prođeš Marićevim prolazom. Tu okineš dvije-tri fotke, jer ak' nije na Instagramu, nije se desilo. Ali ne ide sve lako. Idealan kadar čekaš barem petnaestak minuta. U međuvremenu opet ogladniš ili ožedniš. Nekako se dokotrljaš do Trga i okrijepiš se, ovaj put-kuhanim džinom!

Laknulo ti je. Zapravo je to zdrava cuga, puna suhog voća i lijepog cvijeća.

Kroz maglu se sjetiš da moraš po poklone…

Već uvelo cvijeće iz koktela učini ti se kao dobar dar za frendicu...ali djelićem mozga shvaćaš da ideja nije baš briljantna. Skupljaš snagu i volju, zadnjim atomima prisiliš se da kreneš u dućane.

Pogled s izloga, odvlači ti miris sa štanda. Sarma. Je li to moguće? Ne vjeruješ sebi da ćeš i sarmu pojesti…

Zastaješ! Sarma ili pak azijska klopa? Berlinska možda? Bečka, grčka, afrička...pa majko draga, fali jedino zanzibarska!!!

Ma ne…fali janje na ražnju! Mi smo ipak narod koji voli pojest i popit više nego lovu sačuvati...pa čak više nego - nekoga darivati.

Uopće ne čudi nakon svega viđenog, pojedenog i popijenog da smo već tri godine najbolji božićni sajam u Europi.

Super vijest za gurmane , ali totalna propast za one koji poklone očekuju.

No, zašto bi ovaj advent bio drugačiji od svih prijašnjih?! Važno je osjetiti atmosferu, družiti se, malo pojesti i popiti..a pokloni…?

Oni se ionako kupuju zadnji dan.

Paula Šik Sik /
Paula Šik Sik

Linker
19. travanj 2024 19:19