Paula Šik Sik
#šiksik

ADVENT S PAULOM ŠIK SIK: 'Djevojke, šminkate li se zbog uljepšavanja ili prikrivate nesigurnosti?

Naša Paula Šik Sik na najljepši mogući način u ovo praznično vrijeme potiče žene da se malo preispitaju dok se šminkaju - služi li im šminka za uljepšavanje ili prikrivanje nesigurnosti...

'Mi žene volimo ujutro staviti masku, ako ne za hidratizaciju kože, onda onu od pudera s dodatkom bronzera, prstohvatom highlightera, zrnom rumenila i aromom sjenila.

Uz to natrackamo ruž, dodamo eyeliner i osvježimo maskarom. E..., da slučajno ne zaboravim obrve! Obrve su te koje daju onaj final touch iliti šmek! Nakon cijelog procesa osjećaš se poput vrhunske domaćice i kuharice (jer actually prava je vještina odrediti i procijeniti pravu dozu svih sastojaka i na kraju 'skuhati probavljiv obrok' ili make up look).

Ne sad stvarno, šalu na stranu, ili možda razdjeljak na sredinu?

Shvaćaš li o čemu ti pišem?

Pišem Ti o maskama. Toliko smo zaokupirani prekrivanjem, skrivanjem, maskiranjem da zaboravljamo da su najbolji recepti i obroci oni najjednostavniji. Da je najuspješnija domaćica ona najjednostavnija. Ona koja se ne opterećuje hoće li staviti apsolutno sve sastojke koje ima u kuhinji kako bi prikrila okus obroka - koji zapravo uopće nije loš! Dapače, vrlo je ukusan, samo je stvar stava kad ga prezentiraš! Stvar je vjere u sebe.

I u kuhinji... i na poslu... i među frendicama.

Zato drage moje žene, budimo mudre i jednostavne. Dovoljan je jedan sastojak kako bi dale notu svome receptu. Zaboravimo na maske, odbacimo ih i šminku koristimo kao med koji dodajemo čaju. Dovoljno da zasladi, a opet... ne previše da oduzme okus.

Uvijek je sve pitanje mjere. Nekada je manje... više! Nije za sreću potreban još jedan ruž, još jedne cipele, još jedna lokna.

I baš kako propovijedaju životni gurui: ne sjećamo se stvari, sjećamo se osjećaja...

Pamtimo atmosfere, rečenice, zagrljaje. Ne pamtimo ni cipele, ni torbe. Pamtimo kako nas je netko dotaknuo, kako su nam se pogledi sreli, kako smo dugo plakale prijateljici na ramenu, kako smo se uz nekoga smijale. Stvari su samo stvari, i ništa više.

Eto..

#takojatovidimiosjećam

P.S. Ipak nemoj da mi izađeš na cestu bez maskare.. radi sebe... da Ti pogled ima ljepši okvir.'

Paula Šik Sik

Linker
18. travanj 2024 04:36