Profimedia
MEGHAN MARKLE

9 stvari koje niste znali o novoj djevojci princa Harryja

Nakon što je njihova veza tjednima bila jedna od glavnih tema, Kensingtonska palača potvrdila je da su princ Harry i američka glumica Meghan Markle već nekoliko mjeseci u vezi. To je vrlo neuobičajen potez britanske kraljevske obitelji koja rijetko kad komentira medijske napise vezane uz privatan život svojih članova. Ipak, veliki interes medija te rasistički i seksistički komentari upućeni njegovoj novoj djevojci potaknuli su princa da se oglasi i potvrdi vezu.

Naravno, sada svi žele znati tko je nova ljubav crvenokosog zavodnika s kraljevskih dvora, a mi vam donosimo devet zanimljivih činjenica o glumici i velikoj humanitarki.

1. Redovito je bila na setu "Bračnih voda"

Rođena je u Los Angelesu 1981. godine. Majka joj je instruktorica joge i klinička terapeutkinja, a otac direktor fotografije. Upravo zahvaljujući njemu Meghan je od ranih godina razvila ljubav prema televiziji i glumi jer ju je često vodio na set američkog serijala "Bračne vode" na kojem je radio.

2. Radila je u američkoj ambasadi u Argentini

Nakon što je završila fakultet i prije nego je otkriven njezin glumački talent, Meghan Markle je radila u američkoj ambasadi u Buenos Airesu, a kada je tek započinjala glumačku karijeru bavila se i kaligrafijom. Izjavila je kako je to bilo njezino "konobarenje" dok je pohodila audicije u potrazi za ulogama.

Screenshot

3. Prvi put na televiziji

Prvu ulogu na malim ekranima imala je u jednoj epizodi serijala "General Hospital" 2002. godine, a nakon toga su uslijedile manje uloge u "CSI", "Without A Trace" i "Castle". Do 2011. godine igrala je uloge u tri holivudska filma: "Get Him To The Greek", "Remember Me" i "Horrible Bosses".

4. Najpoznatija je po…

Svi obožavatelji serijala "Suits" sigurno su odmah znali tko je Meghan Markle. Naime, najpoznatija je upravo po ulozi Rachel Zane u tom serijalu, pomoćnice u odvjetničkoj kompaniji koja želi postati odvjetnica.

Screenshot

5. Popularna je i na društvenim mrežama

Kako je sama naglasila – obožava hranu, kozmetiku, modu i putovanja, zbog čega je lansirala lifestyle blog The Tig, koji ima više od 100 tisuća pratitelja na Instagramu.

6. Poznata je po humanitarnom radu

Poznata je po svojem aktivističkom radu, prvenstveno na temu rodne jednakosti. Ove je godine proglašena ambasadoricom World Vision Canada, surađuje s United Nations Women te je održala govor na njihovom skupu povodom Međunarodnog dana žena. S aktivizmom je započela vrlo rano. Sa samo 11 godina napisala je pismo tadašnjoj prvoj dami SAD-a, Hillary Clinton, u kojem je naglasila da je jedna reklama seksistička jer implicira da je ženama mjesto u kuhinji. Putovala je i u Ruandu povodom Clean Water Campaign, a njezin humanitaran rad jedan je od interesa koji dijeli s princem Harryjem.

7. Udala se za dugogodišnju ljubav

Glumica je bila u vezi s producentom Trevorom Engelsonom od 2004., a par se 2011. godine odlučio vjenčati. Ipak, unatoč raskošnoj ceremoniji na Jamajci, brak je potrajao samo dvije godine.

8. Ponosna je na to što je mješovite rase

Otkako je u osnovnoj školi bila prisiljena definirati je li bjelkinja ili crnkinja, Meghan ponosno ističe da je mješovite rase. "Nisam znala koje bih polje označila pa mi je otac kasnije rekao da idući put sama napišem treću opciju" - prisjetila se nedavno na svojem blogu.

9. Kako je Harry upoznao Meghan

Vijesti o novoj kraljevskoj romansi pojavile su se krajem listopada, a par se upoznao u svibnju u Torontu, kada je princ Harry promovirao nadolazeće Invictus Games. Meghan Markle živi u Torontu već nekoliko godina jer se tamo snima serijal "Suits", a u posljednje vrijeme sve češće dolazi u London te fotografije povremeno objavi na svojem Instagram profilu.

Linker
11. travanj 2024 22:25