Igor Šoban, Matej Dokić, Livio Andrijić
Nema krize

30 godina razlike - trend na koji nisu imuni ni domaći parovi

Zlatko Mateša ove je nedjelje uživao sa svojom dvostruko mlađom partnericom Bojanom Maglaić na hokejaškoj utakmici. A osim sporta, ovaj par ima brojne zajedničke teme i trenutke koje ih zajedno drže već punih sedam godina. I unatoč godinama - u njihovim ljubavnim odnosima nema krize. Ipak, u moru muškaraca koji vole mlađe djevojke, našao se i jedan koji svoju 25 godina stariju suprugu voli već više od dva desetljeća

Da sedma godina ljubavi nije kobna za Zlatka Matešu (68) i njegovu djevojku Bojanu dokazuju česta zajednička druženja na društvenim događanjima, a proteklog su vikenda također bili potpuno nerazdvojni u Ledenoj dvorani Doma sportova gdje je održana prva domaća utakmica KHL Medveščak. Bivši političar i vaterpolist strastveni je ljubitelj sporta, ali i mlađih partnerica. Nakon tri bivše supruge, uživao je u vezi s 32 godine mlađom mongolskom manekenkom, no čini se kako je njegovo srce zauvijek osvojila dvostruko mlađa ekonomistica Bojana Maglaić.

‘Ludo sam zaljubljen. Ženio sam se i razvodio tri puta, a želim se oženiti i četvrti put. Zašto ne, bilo bi to jako lijepo’, rekao je svojedobno Mateša.

Igor Šoban

Drugog rujanskog dana ove godine glazbenik Ivica Propadalo (67) i izabranica njegova srca Dragana Todorović (39) vjenčali su se u srcu Zagreba nakon šest godina veze – sasvim dovoljno da shvate da im 28 godina razlike ne znači baš ništa. U njihovim je razlikama Dragana pronašla inspiraciju za stihove koji su se iznimno svidjeli Arsenu Dediću pa je predložio da zajedno snime pjesmu. Zbog Arsenova odlaska, to se nažalost nije dogodilo.

‘Bilo je razlika, ne znam ni broj

Bio si svačiji, a bio si moj

Bilo je razlika među nama, znam

Godina i kilometara nije me sram

I što da ti pružim i što da ti dam

Sve si ti meni i ja tebi, znam….’

Vjencanje nakon 6 godina veze, Dragana Todorovic i Ivica Propadalo 
Zagrebacka Starogradska vijecnica
Fotograf Matej Dokic 020917
Fotograf Matej Dokic

Rock legenda Željko Bebek (71) sa svojom je 32 godine mlađom suprugom Ružicom u travnju proslavio 15. godišnjicu braka tijekom kojega su dobili sina Zvonimira i kći Katarinu. Velika razlika u godinama nikada im nije predstavljala problem, a Željko za svoju suprugu ima smo riječi hvale. ‘Ona je bila moja obožavateljica i na jednom od koncerta bila je u prvom redu. Odmah sam je zapazio i osjetio neku posebnu energiju. Silno sam je želio upoznati. Nakon koncerta došla je do mene i poželjela da se fotografiramo. Tako je počelo naše prijateljstvo koje se pretvorilo u veliku ljubav’, objasnio je Bebek koji i danas tvrdi da mu je Ružica najbolje što mu se dogodilo u životu. Prije no što su se vjenčali, na dubrovačkim zidinama, pet godina krili su svoju vezu.

Zagreb, 190116.
KD Lisinski, Trg Stjepana Radica 4.
Velikim koncertnim spektaklom Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih, obiljezena je prva obljetnica smrti Kemala Montena.
Na fotografiji: Zeljko i Ruzica Bebek.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Foto: Livio Andrijic / EPH / CROPIX

Iako je u svibnju proslavio 80. rođendan, glazbenik Miro Ungar zahvaljujući 42 godine mlađoj supruzi Sari Stanković osjeća se kao mladić. 'Ona me pomlađuje svojom energijom, kulturom i mentalitetom, ali ja sam taj koji je aktivniji, ja potičem na muving. Tako da smo, bez obzira na godine, na istoj valnoj dužini', rekao je prije tri godine kada se natjecao u 'Plesu za zvijezdama'. Ungar je prije Sare imao tri braka, a s bivšom suprugom Terezom Kesovijom i danas je u odličnim odnosima te mu rado dolazi na koncerte i rođendanska slavlja.

Zagreb, 070515.
Restoran Mostovi, Green Gold Centar, Radnicka 50.
Promocija notnog albuma Arsena Dedica u ediciji Zabavne Melodije Hrvatskog Drustva Skladatelja.
Na fotografiji: Miro Ungar i supruga Sara.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / Hanza Media

Veza Melanije (47) i Donalda Trumpa (71) započela je davne 1998. godine i to – pukom slučajnošću. Kako je otkriveno u raznim intervjuima koje su svojevremeno davali na tu temu, Trump je te sudbonosne večeri imao dogovor s drugom djevojkom. No, uz nju se na jednom od partija tijekom Njujorškog tjedna mode nalazila i tada 28-godišnja slovenska manekenka Melania Knauss, pa je tajanstvena dama pala u potpuno drugi plan, a od tog trenutka tada 52-godišnjem Trumpu važna je bila samo Melania. Zatražio ju je broj telefona, no ona mu ga navodno nije htjela dati nego je očekivala da on njoj ustupi svoj, i to privatan broj. Dao joj je ne jedan, nego sve brojeve koje je imao, a na prvi ju je spoj izveo u njujorški Moombu, popularan klub za imena s A-liste. Već mjesec dana kasnije njegovim privatnim avionom putovali su u Palm Beach, sedam godina kasnije su se i vjenčali, a početkom 2017. i uselili u Bijelu kuću. Tijekom godina, a posebno od trenutka kad je postala Prva dama Amerike, mnogi su medijima dojavljivali razne detalje o Trumpovoj supruzi i njezinoj prošlosti, pa je tako jedan od izvora otkrio da je Melania Trumpa upoznala u pravom trenutku jer je u to vrijeme bila u lošoj financijskoj situaciji i u svakom trenutku razmišljala o povratku u Istočnu Europu.

WASHINGTON, D.C. - FEBRUARY 15:  (AFP-OUT) U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump wait to greet Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara Netanyahu at the South Portico of the White House on February 15, 2017 in Washington, D.C. Netanyahu is trying to recalibrate ties with the new U.S. administration after eight years of high-profile clashes with former President Barack Obama, in part over Israel's policies toward the Palestinians. (Photo by Andrew Harrer-Pool/Getty Images)
Getty Images
U kostimu s potpisom Karla Lagerfelda

I dok muškarci s dvostruko mlađim ženama još uvijek imaju status vječnih zavodnika, svijet se još uvijek čudi najmlađem francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu (39) s najstarijom Prvom damom. Ljubavni par pak uživa u svojoj sreći, a na kritike što on još nema ni 40, a ona je debelo zagazila u šesto desetljeće – odmahuju rukom. Ipak, Brigitte Macron (64) nedavno je prvi put progovorila o njihovoj vezi otkako su završili izbori i njih dvoje uselili u Elizejsku palaču.

PARIS, FRANCE - MAY 14:  Newly-elected President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Trogneux pose on the steps of the Elysee Palace after the handover ceremony with France's outgoing President Francois Hollande on May 14, 2017 in Paris, France. Macron was elected President of the French Republic on May 07, 2017 with 66,1 % of the votes cast.  (Photo by Thierry Chesnot/Getty Images)
Getty Images

- S vremenom sam se naučila nositi s ružnim komentarima, iako mi je bilo jako teško. Znala sam da će i to proći - izjavila je u intervjuu za francusko izdanje magazina Elle. Par se upoznao prije više od 20 godina: tada 40-godišnja profesorica latinskog jezika i francuske književnosti u privatnoj jezuitskoj školi La Providence, u gradiću Amiens na sjeveru Francuske, spetljala se s tada 16-godišnjim Emmanuelom Macronom dok mu je pomagala pisati scenarij za školsku predstavu u kojoj je glumio s njezinom kćeri Laurence. Brigitte sada tvrdi kako u to vrijeme "između njih nije bilo ničega", ali su se tračevi svejedno proširili zbog čega se ona jako zabrinula za svoju djecu s obzirom na to da su Sébastien, Laurence i Tiphaine godinama vrlo blizu Emmanuelu.

HAMBURG, GERMANY - JULY 07: French President Emmanuel Macron and his wife Brigitte Macron arrive to attend a concert at the Elbphilharmonie philharmonic concert hall on the first day of the G20 economic summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. The G20 group of nations are meeting July 7-8 and major topics will include climate change and migration. (Photo by Morris MacMatzen/Getty Images)
Getty Images

Kada je George Clooney shvatio da je njegova Amal od njega mlađa 16 godina, nije imao nikakve primjedbe, a zgodnoj odvjetnici to također nije smetalo - pa ipak je on u vrijeme njihova susreta bio jedan od najpoželjnjih nežena na svijetu. Michaela Douglasa i Catherine Zeta Jones dijeli 25 godina, a rekorderi su zasigurno Mick Jagger i njegova 43 godine mlađa Melanie Hamrick. Princeza Charlene od princa Alberta II mlađa je 20 godina, a Mel Gibson voli 35 godina mlađu Rosalind Ross.

Linker
20. travanj 2024 01:15