Kreće i turneja

2CELLOS ne prestaju oduševljavati: Objavili su novi spot i dobili tri nominacije za Porina

Glazbenici su i ovog puta odabrali veliki hit, koji su obradili na svoj način.

Omiljeni čelisti svjetskog uspjeha Luka Šulić i Stjepan Hauser, nakon kreativne pauze od zajedničkog benda, ne prestaju nizati uspjehe 2CELLOS su objavili novi spot, a u Hrvatskoj su osvojili i tri nominacije za Porin. Objavili su spot za pjesmu Castle On The Hill, poznatog umjetnika Eda Sheerana.

Dedicated, šesti studijski album 2CELLOS iz 2021. godine dobio je danas i svoj nastavak Dedicated (Extended edition). Povodom proslave desete godišnjice 2CELLOS, na proširenom izdanju albuma su tri nove obrade u kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser pokazuju svoje umijeće u sviranju bez granica. Ovoga su puta odabrali prekrasnu pjesmu Eda Sheerana Castle on the Hill, The Beatles Yesterday i Linkin Park Castle of Glass!

Pogledajte video

Prošireno izdanje prati i spot objavljen danas - Castle on the Hill. U spotu vidimo slavni dvojac u predivnim vizurama pored Trsta u Italiji. Hvaljeni album Dedicated osvojio je sinoć i tri nominacije za glazbenu nagradu Porin i to u kategorijama za najbolji album godine, najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) dok je pjesma Demons nominirana u kategoriji najbolje instrumentalne izvedbe! Dobitnike Porina ćemo saznati 25. ožujka, baš uoči početka dugoiščekivane 2CELLOS Dedicated svjetske turneje koja počinje u SAD-u 26. ožujka 2022., u Rosemont's Allstate Areni, a uključuje i lokacije kao što su New York’s Barclays Center i Los Angeles’ Hollywood Bowl.

image

2CELLOS kreću na svjetsku turneju

OLAF HEINE

Čitajte i: Važna obljetnica: Slavni 2CELLOSI ponovno se ujedinili i snimili novi spot

Ponovna veza

Nakon što su si uzeli vremena za svoje uspješne solo projekte, vrijeme u pandemiji iskoristili su za to da se ponovno povežu, uđu u studio i snime pop himne i bezvremenske rok pjesme. Proces aranžiranja se temelji na kombinaciji instinkta, proučavanja, vježbe... 2CELLOS su istražili raznoliki katalog i odabranim pjesmama dali svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši sve granice.

Među pjesama koje su obradili su: bad guy Billie Eilish, Shallow Lady Gaga, Halo Beyonce, Livin' on a Prayer, Bon Jovi, Cryin' Aerosmith, Demons Imagine Dragons, Sweet Child O' Mine Guns N' Roses, Wherever I Go OneRepublic, Sound of Silence Simon and Garfunkel.

image

2CELLOS nominirani su za tri Porina

PRESS

"Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje."

Albumom Dedicated 2CELLOS slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja.

Linker
19. travanj 2024 07:16