Screenshot Youtube
Priroda i glazba

Predivni Brijuni bili su savršena kulisa za novi spot Stjepana Hausera

Slavni violončelist voli promovirati ljepote Hrvatske pa je tako za najnoviji spot izabrao jedan od najljepših nacionalnih parkova u Lijepoj našoj.

Domaći violončelist svjetskog glasa Stjepan Hauser snimio je novi spot i to na jednoj od naljepših lokacija u Hrvatskoj - Brijunima.

Ovo nije prvi put da Hauser promovira ljepote Hrvatske, a predivna priroda savršeno se uklopila uz zvuke posebne melodije.

roger rich

“Priroda me uvijek inspirirala – kretanje planete, sunce, vjetar, plima i valovi – to su prirodni ritmovi i melodija prirode. Sretan sam što živim blizu nekih od najljepših prirodnih okruženja. I eto me, u Nacionalnom parku Brijuni sviram jednu od najslavnijih klasičnih melodija, Rachmaninov '2nd Piano Concerto.' Nadam se da ćete kroz zvuk violončela osjetiti svu inspiraciju”, poručio je glazbenik.

U njegovim spotovima uživaju obožavatelji diljem svijeta; tako je, primjerice, koncert bez publike sa slapova Krke od 15. 6. na YouTubeu pogledalo više od milijun ljudi, dok je koncert bez publike u pulskoj Areni pregledan gotovo 2 milijuna puta! Oba su koncerta dio projekta “Alone, Together”.

Stjepan na ovaj način ujedno promovira i hvaljeni album “Classic” (Sony Music Masterworks/Menart) objavljen početkom ove godine, a uskoro nas očekuju i spotovi za preostale skladbe s Hauserovog albuma i to za remek-djela koja u original potpisuju Mozart, Mascagni i Borodin.

Čitajte i:

Poseban rođendanski nastup: Hauser časti spektakularnim koncertom na slapovima Krke

Hauser se dočepao Talijanke, zaljubljeno ju gleda i kaže: 'Konačno smo opet skupa'

Najdirljiviji trenutak Hauserove samotnosti: Potpuno novo lice osebujnog umjetnika

Linker
15. travanj 2024 04:01