Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Stiže djevojčica

Poznata domaća karikaturistica čeka drugu kćer: 'Moja mater joj već bira ime'

Tisja Kljaković Braić, koja nas uveseljava svojim karikaturama s iskričavim humorom, sa suprugom Igorom već ima 10-godišnju kćer Issu, a 'žensko pojačanje' već svi željno iščekuju.

Splitska akademska slikarica, 41-godišnja Tisja Kljaković Braić, poznata po doista jedinstvenim humorističnim karikaturama, uskoro će drugi puta postati majka. Naime, već je u petom mjesecu trudnoće, a njezina će obitelj, nakon kćeri Isse, postati bogatija za još jednu djevojčicu. A to znači da će njezin suprug Igor biti jedini muškarac u obitelji.

Kako je otkrila za Jutarnji list, prinova bi trebala na svijet doći 6. siječnja 2021., a svi joj već smišljaju imena.

Arhiva HM
Tisja sa suprugom Igorom.

"Moja mater navija da se zove Nastja. Ako je to sad u novinama, bit će sto posto - Nastja. Tila bi nešto posebno, ka šta je moje ime - Tisja", rekla je umjetnica za Jutarnji.

Tisja, inače odrasla u novinarskom miljeu, sa 29 godina napisala je knjigu "U malu je uša đava" koju je posvetila djedu i baki, a u njoj opisuje kroniku svakodnevnog života Splita.

Svoju najnoviju knjigu "Oni" posvetila je suprugu Igoru koju Tisja opisuje kao ljubavnu knjigu.

"Oni su stalno u svađi, ali se vole. Jako se vole, što je normalno. To je zapravo ljubavna knjiga. Zapravo su Oni tema i na slikama. Oni su izašli iz slika. Primijetit ćete uvik su dva para na slikama, u karikaturama žive neke druge živote. Jedno je poezija, a drugo je stvarni život. Te komercijalne slike koje sam radila za prodaju uvik su imale dozu duhovitosti u sebi. Bio je jedan mali okidač, napravila san crtež i objavila ga: Ona Njemu češe leđa, a on joj daje uputstva di će - gori, doli, livo, desno - i onda se to zakotrljalo. Tako su nastali Oni", otkrila je Tisja te dodala da obožava bračni život i život uopće.

Razloga za sreću u ovom trenutku ona i njezina obitelj sada imaju na pretek.

Čitajte i:

Nakon prekida s bivšom, domaći glazbenik našao 'srodnu dušu' istog imena, a sad i treći put postao otac

Slavna Hurem čeka drugo dijete: Nitko ne zna tko je otac, no mnogi sumnjaju na njezinog kolegu

Šuškanja su bila točna! Ed Sheeran dobio djevojčicu, ali nitko nije očekivao da će joj dati ovakvo ime

Bivša manekenka potvrdila je radosnu vijest s odmora na Hvaru: 'Stiže nam Makova sestrica'

Linker
20. travanj 2024 03:59