Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia
Tužna vijest

Osmislio 'I Love NY': Preminuo cijenjeni grafičar i suosnivač utjecajnog časopisa Milton Glaser

Legenda koja je svojim radom oblikovala mnoge vizulae našeg modernog doba, na žalost nas je napustila, njegov planetarno poznati logo za promociju rodnog New Yorka, znaju čak i oni koji nikada nisu čuli za njega.

Na svoj 91. rođendan veliki američki dizajner Milton Glaser, najpoznatiji po logotipu 'I love NY', koji čine crna slova i crveno srce na bijeloj pozadini, preminuo je u New Yorku objavio je New York Times.

Rođeni Njujorčanin, umro je u petak u svojem domu na Manhattanu od posljedica moždanog udara. Njegova supruga Shirley Timesu je kazala da je patio i od zatajenja bubrega.

Dizajnirao stvarnost kakvu poznajemo

Povučeni je dizajner bio suosnivač cijenjenoga časopisa New York Magazine, a dizajnirao je brojne logotipe, među ostalima logo za DC Comics, poster Boba Dylana na kojemu je pjevač prikazan u profilu kao crna silueta sa šarenom kosom te vizualni identitet serije 'Mad Men'.

Rođen u Bronxu 1929. godine, Glaser je postao jedan od najpoznatijih i najslavnijih svjetskih dizajnera. Svoj najpoznatiji logo - 'I love NY" osmislio je još 1970. godine.

View this post on Instagram

#tbt

A post shared by Milton Glaser (@miltonglaserinc) on

Godine 2009. dobio je Nacionalnu medalju za umjetnost, najprestižniju nagradu kojom američki Kongres odaje počast umjetnicima i pokroviteljima umjetnosti.

Pročitajte i:

Umro istaknuti koreograf Norman Dixon

Preminuo književnik Bekim Sejranović: Tužna vijest potresla je cijelu regiju

Pionir rock 'n' rolla Little Richard umro u 87. godini

Linker
20. travanj 2024 00:46