Rob Baker Ashton/Press
Uoči koncerta

'KOD VAS SE UVIJEK DOBRO JEDE, A IMATE I ZANIMLJIV MUZEJ': The Editors otkrivaju omiljena mjesta u Zagrebu

Samo za Gloriju članovi popularnog britanskog benda,koji je u svoju novu turneju uvrstio i koncert u Zagrebu, otkrili su svoja omiljena mjesta u glavnom gradu Hrvatske.

Britanska rock grupa The Editors u sklopu turneje The Black Gold 8. veljače nastupa u zagrebačkom Domu sportova.

Miljenici hrvatske publike već su održali nekoliko koncerata u Zagrebu i dobro su ga upoznali.

Samo za Gloriju članovi benda otkrili su svoja omiljena mjesta u glavnom gradu Hrvatske.


TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA

Prije svakog nastupa volimo se prošetati središtem. U Zagrebu uvijek krećemo od glavnog trga. Sviđa nam se opuštena atmosfera, niz dobrih kafića, ali i povijest kojom centar odiše.


ZAGREBAČKI TRAMVAJ

Obožavamo se voziti tramvajem. Idealno je prijevozno sredstvo za male udaljenosti. U njemu možete vidjeti ljude raznih godina i zanimanja. Ako želite doznati kako grad diše, samo se provozajte tramvajem i vidite kako su ljudi raspoloženi.


VELIKO JEZERO

Jednom smo svirali pokraj Jaruna i oduševili smo se tako lijepom prirodom jako blizu središta grada. Na turneji najčešće nemamo mnogo slobodnog vremena pa se sve svodi na nastupe, putovanja i spavanje. Zato je idealno kad je pozornica smještena na poziciji gdje uokolo možete trčati i prošetati. Problem je jedino kada se malo precijenite pa krenete optrčavati stazu oko jezera ne znajući koliko je ono veliko i već na pola staze ostanete bez daha.


HRANA

Nismo stručnjaci za hrvatsku gastronomiju, ali znamo da se kod vas uvijek dobro jede. Posebno nam je u sjećanju ostala fenomenalna pizza iz jednog restorana, u koji ćemo i ovaj put pokušati otići.


MUZEJ PREKINUTIH VEZA

Nismo još bili u njemu, ali bismo ga voljeli posjetiti. Puno prijatelja nam je pričalo o uzbudljivom postavu u muzeju koji prikuplja predmete bivših ljubavnika, kao i njihove priče, katkad tužne, a katkad sretne. Ovaj put ćemo sigurno naći vremena da odemo u taj muzej na Gornjem gradu.

Linker
19. travanj 2024 05:30