Dobitnici nagrade najbolji restorani 2020.: restoran Laganini - chef Hrvoje Zirojević, restoran Monte - chef i vlasnici Danijel Đekić i supruga Tijtske Đekić Brusse i restoran Pelegrini - chef Rudolf Stefan.
 Matej Dokić
Gault&Millau Hrvatska

Izbor najboljih: Chef godine je Danijel Đekić, a najbolji restorani su 360, Pelegrini, Monte i Laganini

Glamurozno predstavljanje trećeg Gault&Millau vodiča za Hrvatsku prošlo je u znaku savršenih sljedova i - žena.

Gala večeru za 250 uzvanika, među kojima je bilo 130 chefova, priredile su Ana Grgić, chefica zagrebačkog hotela Esplanade koji je bio i domaćin toj kulinarskoj eliti, te Coline Faulquiel, chefica i vlasnica restorana Signature iz Marseillea.

Na ekskluzivnim DUKA Group tanjurima izmjenjivale su se delicije sa Saint Jacques školjkama, obrazinama iberico svinje, bivoljim repom, tartufima i te slatka posveta Bajaderi.

Gault&Millau dodjela nagrada i promocija novog izdanja 2020.
Kuharice gala vecere Chef Coline Faulquier (restoran Signature, Marseille - Mladi talent Gault&Millau Francuska 2017.) i chef Ana Grgic (restoran Zinfandels, Hotel Esplanade - Veliki chef sutrasnjice Gault&Millau Hrvatska 2018.)
Hotel Esplanade, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 030320
Matej Dokić
Kuharice gala večere Chef Coline Faulquier bile su: ispred restorana Signature, Marseille - Mladi talent Gault&Millau Francuska 2017. i chef Ana Grgic ispred restorana Zinfandels, Hotel Esplanade - Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Hrvatska 2018.

Dragica Lukin, vlasnica slastičarnice Villa Soši u Umagu i najnagrađivanija hrvatska slastičarka, dobila je posebno priznanje kao najbolja ambasadorica hrvatskog slastičarstva u svijetu.

Gault&Millau dodjela nagrada i promocija novog izdanja 2020.
Svi dobitnici nagrada 
Hotel Esplanade, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 030320
Matej Dokić

Kuhinja Silvije Horak, chefice restoran Terbotz u Štrigovi, ocijenjena je kao najbolja tradicijska. Tu je titulu podijelila s Tvrtkom Šakotom, koji u svom Navu najbolje sljubljuje tradicijske okuse i suvremen način prezentacije. Floriana Ružić iz San Rocca mladi je talent godine, baš kao i Matija Jagić iz zagrebačkog Bokenshipa. A Sandra Tahirović sa suprugom Daneom proglašena je velikim chefom sutrašnjosti. Jednako kao i Robert Benzija koji je lani otvorio restoran Ganeum u Lovranu.

Gault&Millau dodjela nagrada i promocija novog izdanja 2020.
Dobitnik nagrade za najboljeg chefa godine Danijel Djekic (Restoran Monte).
Lijevo Frano Matusic i  Direktorica Gault&Millau Hrvatska Ingrid Badurina Danielsson
Hotel Esplanade, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 030320
Matej Dokić
Dobitnik nagrade za najboljeg chefa godine je Danijel Đekić (Restoran Monte).

Najbolji restorani u odabiru Gault&Millau vodiča su 360 iz Dubrovnika, Pelegrini iz Šibenika, Monte iz Rovinja i Laganini s Palmižane, dok je titulu chefa godine ponio Danijel Đekić iz Montea.

Gault&Millau dodjela nagrada i promocija novog izdanja 2020.
Dobitnici nagrade veliki chef sutrasnjice 2020. 
Chef Sandra i Dane Tahirovic (restoran Zora bila)
Hotel Esplanade, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 030320
Matej Dokić
Dobitnici nagrade veliki chef sutrašnjice 2020., c hef Sandra i Dane Tahirović (restoran Zora bila).

Najbolji chef sale je Dragutin Majsak, koji je već 35 godina vjeran zagrebačkom restoranu Vinodol, dok su dubrovačke "Kamenice" najbolje u POP selekciji: zadivljujuće je kako su se više od desetljeća uspjeli održati na samo jednoj namirnici- kamenicama.

Gault&Millau dodjela nagrada i promocija novog izdanja 2020.
Hotel Esplanade, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 030320
Matej Dokić
Jelovnik gala večere koja je priređena u Hotelu Esplanade Zagreb.

Svečanost je započela dodjelom 11 diploma polaznicima Coca-Colinog Raise the Bar obrazovnog programa kojim se žele uskladiti vještine i znanja talentiranih osoba u turizmu i ugostiteljstvu s konkretnim potrebama poslodavaca u tim sektorima, a završena brojnim čestitkama među kojima je pročitana i ona koju je poslao predsjednik Zoran Milanović.

Linker
14. travanj 2024 12:02