Ivan Čorkalo
 Vedran Peteh
Bit će sin

Hrabri novinar čeka prvo dijete: 'Nezgodno je nabavljati potrebnu opremu, ali moglo je biti i gore'

Novinar Provjernog sa suprugom iščekuje rođenje sina, za Gloria Magazin otkrili su kako se pripremaju te koje će mu ime dati.

Za nekoga tko je izvještavao o ratu u Ukrajini i Siriji, pa u emisiji Provjereno razotkrivao zlostavljače žena poput bivšeg boksača Damira Škare, koronavirus se čini kao ‘mačji kašalj’. No, Ivan Čorkalo (38) ne smatra da je to tako, pogotovo zbog toga što je njegova supruga Ivana prvi put trudna.

"Situacija s koronom nije došla u najbolje vrijeme zbog kupnje svega što nam je potrebno, ali snaći ćemo se. Nismo jedini, a i teže je onima čiji je termin porođaja bio usred epidemije i potresa", govori reporter čija je žena u šestom mjesecu trudnoće i nosi sina.

Zvat će se Frane, a supružnici Čorkalo za to imaju drugačija objašnjenja. Ivan, navijač Hajduka, tvrdi da je ime odabrano zbog Frane Matošića, najboljeg strijelca u povijesti splitskog nogometnog kluba, a Ivana spominje papu Franju, jer su 8. prosinca 2018. u Rimu primili njegov blagoslov i zaručili se.

Snimanja u doba korone

Vjenčali su se lani u srpnju u crkvi sv. Katarine, a na svadbi su mu bili i kolege iz Provjerenog, koje se zbog pandemije ne snima. Ivan sada radi za druge informativne emisije Nove TV, u smjenama po sedam dana, a pripada timu 'B' ili, kako ga kolokvijalno zovu, korona team 2 (KT2).

Ekonomistica Ivana, novinara Ivana Čorkala upoznala je u prvom razredu zagrebačke Gornjogradske gimnazije.

"Na teren idem svaki dan, ali kontakti su svedeni na minimum. Koristimo Skype, telefonske izjave, ljudi se sami snimaju..." kaže Ivan. "A kad je to neizvedivo, snimamo na otvorenom i držimo razmak od najmanje dva metra", objašnjava ovaj novinar.

Pročitajte i:

Linker
16. travanj 2024 16:51