Nataša Janjić nosila je posebne grudnjake tijekom cijele prošle i sadašnje trudnoće
 Promo
Edukacija je ključna

Grudi mogu nevjerojatno narasti! Poznate Hrvatice progovorile o temi koja zanima svaku trudnicu

Neka istraživanja kažu da čak 80 posto žena bira krivu veličinu i oblik grudnjaka za sebe. Taj podatak iznenadio je poznati brend grudnjaka pa su se ''bacili'' na edukaciju i pomoć ženama pri odabiru, a posebno onim damama koje doživljavaju velike promjene na tijelu, a to su trudnice i dojilje.

Jedan od prvih znakova trudnoće su osjetljive grudi. Već u šestom tjednu trudnoće grudi mogu postati zamjetno veće, postaju osjetljivije, ponekad i bolne, a bradavice i okolna koža (areola) postaju tamnije. Svi ovi znakovi ukazuju na to da se grudi spremaju za proizvodnju mlijeka i hranjenje novorođene bebe.

Većini trudnica više neće odgovarati postojeći grudnjaci i to već u prvom tromjesečju: grudnjaci počinju zatezati i žuljati, ostavljaju na koži neugodne tragove i crvenilo, a kopčanje ide teško. To znači da je vrijeme za kupovinu – online ili u trgovini.

"Grudnjaci za trudnice i dojilje su staromodni?''

Poznate hrvatske mame progovorile su u sklopu Carriwell kampanje o svojim iskustvima.

"Dok nisam ostala trudna, grudnjaci su bili nešto što sam pokušavala izbjegavati i nisam o njima puno razmišljala. Jednostavno, nisu mi bili ugodni. Tijekom trudnoće su mi jako rano grudi počele bujati i narasle su za nekoliko brojeva'', otkriva Sarah Josipović, PR & Event organizatorica koja niti u trudnoći nije prestala s organizacijom festivala.

Promo
Sarah i njezin maleni Mak.

Tada je otkrila i isprobala grudnjak o kojem pričaju sve trudnice. Kontakt koža-na-kožu između mame i bebe pospješuje prirodan i složen proces dojenja. Za uspješno dojenje su potrebni vrijeme, mir i strpljenje, a svako je dijete jedinstveno i ima svoj temperament koji se odražava i pri dojenju.

"Njihov asortiman oduševio me izborom grudnjaka za dojenje koji su bili estetski gotovo nalik onima koje sam do tada nosila i to je bilo ono što je zaista rijetkost kod trudničkog asortimana, a tajice sam nosila tijekom cijele prošle i sadašnje trudnoće, kao i kroz čitav period postpartuma", otkriva Nataša Janjić.

Ana Herceg također je progovorila na temu gradnjak da ili ne: "Izgledaju kao top, super su podrška, jednostavni kod dojenja, bez kopči i kukica što ih čini stvarno super i za trening."

Promo
Ani Herceg grudnjaci su super podrška i za jogu.

I glumica Marijana Mikulić pridružila se kampanji i progovorila o ovoj zanimljivoj temi.

"Budući da ja grudnjak volim nositi i za spavanje, a to se baš i ne preporučuje, ovi su grudnjaci pun pogodak jer su udobni i mekani."

Carriwell
Marijana Mikulić otkriva kako voli i spavati u grudnjaku premda se to baš ne preporučuje

Kako odabrati pravi grudnjak?

U trudnoći grudi mogu narasti i do pet brojeva. I to može zvučati simpatično, posebno onim ženama koje su jedva čekale da im se njihov stari grudnjak malo popuni, međutim to sa sobom donosi i nove potrebe. Najbolji grudnjak za trudnice i dojilje mora biti udoban i rastezljiv, a ipak čvrst kako se mišići ne bi opustili, pogotovo nakon poroda i prestanka dojenja.

Čitajte i:

Ono što vam nisu rekli o dojenju

Kako si na najbolji način olakšati dojenje za zdravu i veselu bebu

10 predivnih kompleta donjeg rublja koje bi poželjela svaka žena

Bodiji i grudnjaci u prvom planu

Znate li koliko biste često trebali prati grudnjak?

Grudnjaci idealni za haljine otvorenih leđa

Linker
22. travanj 2024 23:03