Kosa: katica Topčić za kevin Murphy Šminka: Iva Čuljak
 Vedran Peteh
Doba koronavirusa

Glumica će biti sama na porodu: 'Na ulazu su i mene ispitali, a suprug je morao napustiti ustanovu'

Poznato televizijsko lice broji sitno do termina poroda, a zbog globalne pandemije neke su se stvari u rodilištu potpuno izmijenile, podijelila je svoje iskustvo trudnoće u doba korone.

Ni rodilišta nisu pošteđena promjena uobičajenih rutina, zbog pandemije koronavirusa uvedene su posebne mjere opreza u koje se osvjedočila naša glumica Marija Borić Jerneić. Glumica je dana u iščekivanju poroda i trenutka kada će na svijet donijeti dječaka, a što je termin bliže, češći su i pregledi kod liječnika.

Marija je za portal Roditelji.hr podijelila kako izgledaju njezini posljednji trudnički dani u doba koronavirusa.

"Prva uputa u ponedjeljak bila je da mi suprug mora napustiti ustanovu i ne može biti na pregledu, a potom je stigla i informacija kako ne može biti ni na porodu".

Mjere opreza dignute su na visoku razinu, kao uostalom i u svim medicinskim i bolničkim ustanovama. Tako su je na ulazu dočekali djelatnici u zaštitnim odijelima, ispitali je kuda ide, je li imala povišenu temperaturu, je li bila u kontaktu s nekim tko je bio izložen, koronavirusu i slično.

Najvažnije je zdravlje dječaka

"Odmah su mi dezinficirali ruke i s maskom na licu idem tamo gdje trebam ići. Čini mi se da je satnica nekako posložena da se sretnem samo s jednom trudnicom", prepričala je Marija.

Približavanje datuma poroda posebno je vrijeme za svaku trudnicu, često zna biti ispunjeno nestrpljenjem ili nervozom, i bez globalne pandemije opasnog virusa, a glumica je otkrila kako ona provodi posljednje dane pred porod.

"Izlasci iz kuće vezani su isključivo za posjet liječniku. Meni je najvažnije da porod prođe dobro i da rodim zdravog dječaka. Samo o tome mislim, educiram se, čitam… Pogledam jedne vijesti dnevno, a ostalo vrijeme provodim u slušanju glazbe i pripremi za porod”, rekla je Marija, koja sa suprugom Branimirom Jerneićem iščekuje njihovo prvo dijete.

Pročitajte i:

Linker
20. travanj 2024 14:53