Getty Images
odlaze u izolaciju

Donald i Melanija pozitivni na koronu, oglasio se njihov liječnik: 'Motrimo na njihovo stanje'

Američki predsjednik osobno je potvrdio vijesti o zdravstvenom stanju sebe i prve dame na Twitteru, liječnički tim u Bijeloj kući konstantno motri njihovo zdravstveno stanje.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump i njegova supruga Melania Trump testirali su se na koronavirus, a nalazi su im pozitivni, piše Associated Press.

"Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na Covid-19", napisao je na Twitteru predsjednik SAD-a i tako sam potvrdio vijest.

"Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO", dodao je.

Nekoliko sati prije objave pozitivnih rezultata predsjedničkog para iz Bijele kuće objavljeno je da se savjetnica Hope Hicks zarazila koronavirusom, a budući da je Hicks nekoliko put ovog tjedna putovala s predsjednikom bilo je logično očekivati da će se Trump testirati.

Njezina funkcija je takva da redovito putuje s predsjednikom službenim zrakoplovom, a zajedno s ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu te u srijedu na skup u Minnesoti.

Na službenim ptovanjima

Nakon što su u Bijeloj kući saznali da je Hope Hicks pozitivna na koronavirus, informaciju nisu krili, Trump osobno je tu vijest kazao za Fox News.

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 15:  U.S. President Donald Trump and first lady Melania Trump wait for the arrival of Prime Minister of Israel Benjamin Netanyahu outside the West Wing of the White House September 15, 2020 in Washington, DC. Netanyahu is in Washington to participate in the signing ceremony of the Abraham Accords. (Photo by Alex Wong/Getty Images)
Getty Images
Trumpovi su koronavirus dobili od savjetnice Hope Hicks

"Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerojatna", rekao je Trump za tu novinsku kuću.

"Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantene", napisao je prije objave rezultata Trump na svom Twitteru.

Prva dama Melania Trump također se oglasila putem Twittera, uvjerava građane da će sve biti dobro.

"Kao što su i mnogi Amerikanci to napravili ove godine, predsjednik i ja bit ćemo u karanteni u svome domu nakon što smo se zarazili koronavirusom. Osjećamo se dobro i odgodili smo sve nadolazeće obaveze. Budite nam dobro, prebrodit ćemo ovo zajedno".

Iako su pozitivni, obiteljski liječnik Trumpovih objavio je kako je trenutno zdravstveno stanje predsjedničkog para dobro, prenosi CNN.

"Predsjednik i prva dama trenutno su dobro, a za vrijeme oporavka boravit će u rezidenciji u sklopu Bijele kuće. Medicinski tim Bijele kuće stalno će ih motriti. Očekujem da će predsjednik nastavljati obavljati svoje dužnosti", kazao je dr. Sean Conley, osobni liječnik Donalda Trumpa.

Pročitajte i:

Melania i Ivanka Trump u hit odijelima: Iza prve dame i prve kćeri stoji priča o hladnom ratu

Teorija koja sve objašnjava: Evo zašto se Melania možda nikada neće rastati od Trumpa

Ivana Trump oplela po Melaniji: Ponosna je na svoju kćer, no prva dama nije joj po ukusu

Melania zasjenila prvu damu Izraela! Jedna je pretjerala u šljokicama, druga u haljini čija cijena frapira

Linker
15. travanj 2024 02:12