ivan posavec
Strogo mirovanje

Domaća voditeljica završila u Traumi na hitnoj operaciji: 'Čeka me pet tjedana na štakama'

Čak se i najboljim sportašima događaju nezgode, a kamoli rekreativcima. Anja Alavanja Romac iznenada je morala na operaciju te će nekoliko tjedana provesti s ortozom na nozi.

Televizijska voditeljica Anja Alavanja Romac završila u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici sa slomljenim koljenom. Kako je otkrila na Instagram storyju, nezgoda joj se dogodila dok je igrala tenis. Uz objašnjenje podijelila je i fotografiju lijeve noge i koljena u ortozi.

Anja Alavanja Instagram

"Faza popuštanja nekih mjera za mene je nastupila prerano, npr. tenis.", napisala je Anja pomalo šaljivo, dodavši hashtag #slomljenokoljeno i tagiravši Traumatološku bolnicu.

Za portal Gloria.hr detaljnije je objasnila što se zapravo dogodilo: "Prije dvije godine na skijanju sam ozlijedila koljeno, no nisam obraćala previše pažnje, budući da sam nastavila skijati i vježbati. Tek je magnetska rezonanca mjesec dana poslije pokazala da je puknuo meniskus, te bočni i prednje ligamenti. Funkcionirala sam bez problema pa se nisam odlučila za operaciju. Prije tjedan dana, igrajući tenis, nezgodno sam stala i više nisam mogla ispraviti nogu. Dogodila se blokada koljena, dio meniskusa je ušao u čašicu i stanje je zahtijevalo hitnu operaciju. Sve je dobro prošlo i sad me čeka pet tjedana na štakama", rekla nam je Anja.

Voditeljica koju smo upoznali u prvom hrvatskom reality showu Story Super Nova sada vodi dinamičnu lifestyle emisiju "Zdravlje na kvadrat" na Novoj TV.

Majka dvoje djece, sedmogodišnjeg Jakova i četverogodišnjeg Ivora, nedavno je otkrila kako se još od puberteta muči s problem koji pogađa mnoge ljude. Riječ je o skoliozi, odnosno povećanom iskrivljenju kralježnice, a uzrok najčešće nije poznat. Ipak, skolioza se može pojaviti i kod nepravilnog držanja i čestog sjedenja.

Vježbanje ju je spasilo

Anja je upravo zbog tog problema počela vrlo rano vježbati, pohađala je mnoge programe za oblikovanje tijela, trenirala pilates i jogu pa joj sportske aktivnosti nisu strane.

"Skoliozu držim pod kontrolom, leđa me više ne bole i to sve mogu zahvaliti redovitom bavljenju sportom i usmjerenom vježbanju, odnosno jačanju leđnih i trbušnih mišića. Sad ću zbog koljena imati i kvadricepse zavidne veličine...", rekla nam je, pomalo se našalivši sa cijelom situacijom.

Kako je otkrila za Gloriu.hr u Speed Dateu, počela se zdravije hraniti otkako vodi emisiju "Zdravlje na kvadrat", zdravim navikama uči i svog supruga Željka i svoje sinove. Svakog jutra klinci doručkuju pirov griz,a slatkiše im rijetko daje. Ipak, nekad zna popustiti zbog mira u kući.

Čitajte i:

Moja oaza: Pogledajte naljepši dio stana Anje Alavanje Romac koji je uredila sa suprugom

Anja Alavanja poručila roditeljima: 'Za ovo vam trebaju čelični živci'

Anja Alavanja Romac: 'Zbog mojih odluka i savjeta mužu se diže kosa na glavi'

Linker
25. travanj 2024 06:51