Angelina Jolie poznata je kao velika humanitarka.
 Getty Images for The Critics' Ch
Velika humanitarka

Angelina Jolie ukazala na ozbiljan problem: 'Osjetljivi su i trebamo im pomoći, sada više nego ikad'

Glumica je upozorila na opasnosti izvanredne situacije zbog pandemije koje mogu ugroziti djecu, koja su sada više nego ikad podložna obiteljskom nasilju.

Glumica i velika humanitarka Angelina Jolie u svom je najnovijem medijskom istupu ukazala na skrivene opasnosti koje djecu mogu pogoditi tijekom pandemije koronavirusa. U članku koji je napisala za časopis Time Jolie je objasnila kako djeca možda nisu podložna virusu, poput nekih ugroženijih skupina, ali su "posebno ranjivi od sekundarnih udara pandemije na društvo".

Jolie je istaknula da djeca koja su sada izolirana od svoje okoline koja im pruža podršku mogu doživljavati nasilje kod kuće. "Ne samo da su djeca izgubila svoje mreže podrške, lockdown znači i manje očiju odraslih koji prate njihovu situaciju. U slučajevima zlostavljanja djece, službe za zaštitu djece najčešće poziva treća strana poput učitelja, savjetnika, trenera ili voditelja izvanškolskih aktivnosti", kazala je glumica.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 30: Angelina Jolie arrives at the premiere of Disney's
Getty Images
Angelina Jolie poznata je kao velika humanitarka.

Objasnila i kako pomoći

Naredbe za zatvaranjem u kući rezultirale su gubitkom poslova i ekonomskom nesigurnosti, što dovodi do povećanog pritiska i nesigurnosti u mnogim obiteljima. "Znamo da napetost u kući povećava i rizik obiteljskog nasilja, bez obzira radi li se o razvijenim ekonomijama ili o izbjegličkom kampu", objasnila je Angelina.

Dobitnica Oscara zamolila je čitatelje i sve sugrađane da počnu "zvati obitelj ili prijatelje, pogotovo one gdje postoji mogućnost da je netko osjetljiv. Možemo naučiti prepoznavati znakove stresa i obiteljskog nasilja, naučiti na što da obratimo pažnju i koliko ozbiljno moramo shvatiti znakove. Možemo podržati naša lokalna skloništa za žrtve nasilja", objasnila je glumica.

Jolie je nedavno donirala milijun dolara fondu "No Kid Hungry" kako bi olakšala onima koje je koronavirus najviše pogodio.

Pročitajte i:

Linker
18. travanj 2024 03:43