Amira Medunjanin
 Promo
Novi uspjeh glazbene dive

Amira Medunjanin svojim albumom osvojila prvo mjesto na europskoj ljestvici

Cijenjena glazbenica najnoviji album izdala je u lipnju 2020., a sadrži 12 pjesama umjetnika 'kafanske muzike', koje je Medunjanin prepjevala, sada nakon ni puna tri mjeseca album je zasjeo na prvo mjesto međunarodne ljestvice.

Glazbena diva Amira Medunjanin nije oduševila samo domaću publiku svojim novim albumom, nego osvaja i stranu. "For Him and Her" zasjeo je na prvo mjesto ljestvice World Music Charts Europe za rujan 2020. Spomenuta top lista pripada online platformi World Music Central koja je posvećena world music glazbi.

Na tom se mjestu objavljuju međunarodne novosti, recenzije albuma i koncerata, članci i mnogi drugi izvori za obožavatelje te vrste glazbe, profesionalce iz industrije, kao i istraživače, navodi se na stranici.

Studijski album Amire Medunjanin "For Him and Her" koji je objavljen u lipnju ove godine, prvo na svim streaming platformama, a zatim i u fizičkom formatu, izdalo je Croatia Records.

Oda kafanskoj muzici

Album se opisuje kao jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, jer sadrži 12 njihovih pjesama koje je interpretirala Amira Medunjanin. "Svirajte mi tiho, tiše" prva je pjesma s kojom nas je Amira uvela u svijet "kafanske muzike".

Album "For Him and Her" snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound dok je dio instrumenata snimljen u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su sudjelovala eminentna glazbena imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Realiziran u suradnji s partnerom projekta Stars & More i u izdanju Croatia Recordsa, For Him and Her diskografski je dragulj i sasvim sigurno jedan od albuma godine.

Pročitajte i:

Novi album Amire Medunjanin oda kafanskim pjevačima: Nagrađivana umjetnica opet će naći put do srca

Oluja na Hvaru nije ju mogla zaustaviti: Amira Medunjanin koncert je premjestila u - backstage

'Bilo je zahtjevno svaki tjedan organizirati koncerte, ali htjeli smo donijeti malo svjetla ljudima'

Linker
19. travanj 2024 15:16