Getty Images
SAVJET STRUČNJAKA

VIDEO | Problemi modernog doba, kao što su depresija i OKP, opasniji su nego što mnogi misle

Za sve postoji promptna pomoć, pa tako i za ove probleme. No, prije toga treba osvijestiti da ovakva stanja neće proći sama od sebe i da se moramo vratiti na stvarni uzrok posljedice. O problemima modernog doba i ovoga puta razgovaramo s uglednim zagrebačkim EABP terapeutom.

Psihoterapeut Laszlo Pinter, suosnivač Centra za integrativni razvoj i EABP terapeut, većinu života bavi se unutarnjim tokovima ljudskog bića, a svoje znanje i spoznaje nesebično dijeli grupama ljudi koje iz godine u godinu educira u svojem Centru.

U novom videu s cijenjenim zagrebačkim EABP terapeutom razgovaramo o najčešćim problemima modernog doba - depresiji, anksioznosti i opsesivno-kompulzivnom poremećaju, događajima koji nas blokiraju u izražavanju emocija i kako to naučiti promijeniti. Naime, pokazivanje emocija poput tuge, sreće, zabrinutosti i sl., ističe Pinter, važnije je no što mislimo. Također, dodaje, važno je znati prepoznati opsesivno-kompulzivni poremećaj i odakle "dolazi". No, to su samo neka od pitanja i tema. Više doznajte u videu.

POGLEDAJTE I OVE VIDEE!

Nedostatak ljubavi i prisutnosti roditelja u ranoj mladosti osnovni su uzrok naših strahova

Poznati psihoterapeut objašnjava kako se nositi s krizama u kojima smo se našli

Psihoterapeut o strahu zbog pandemije: 'Okružite se onima koji vas smiruju, a ne onima koji potenciraju strah'

Obrasci naučeni u djetinjstvu, prije svega od majke, mogu nam oblježiti cijeli život

"Psihološka pomoć drugima u njihovu vlastitom razvoju posao je kojemu sam se posvetio i koji radim. Najveći smisao u radu nalazim u tome da pomognem ljudima koji mi se obrate za pomoć, i to na način da im pomognem da se vrate samima sebi i vlastitoj prirodi, koja je stvarna i živa, te da slušaju i nauče slijediti dublji dio sebe, koji je vezan za pozitivnu namjeru prema sebi, prema drugima i prema životu." objašnjava Pinter.

"Smatram da život mora biti cjelovit, a da bi osoba bila sretna, mora živjeti svaki njegov aspekt - od brige o sebi, vlastitom zdravlju, poslu, partnerstvu, obitelji i široj zajednici u kojoj živi, do brige o vlastitoj duhovnoj evoluciji koja je ujedno i dublji odraz naše odgovornosti prema navedenim aspektima života." zaključuje ovaj psihoterapeut.

CIR.hr
Laszlo Pinter

ČITAJTE I:

To nije dobro: Staviti sebe na posljednje mjesto često znači hranom puniti prazninu koju osjećamo

Stvarnost nije uvijek ista: Je li doista samo najbolje dovoljno dobro ili imamo problem!?

Emotivna poruka jednog tate: 'Volio bih kada bi nam svima naša djeca bila najvažnija'

Treba to moći: Opterećeni smo štiteći i brinući o drugima, a što je s nama!?

Stručnjakinja o obiteljskom nasilju: 'Ideja da bi žrtva trebala smiriti zlostavljača potpuno je pogrešna'

Linker
26. ožujak 2024 09:07