Adio, vaša visosti

Skromno i dostojanstveno: Posljednji ispraćaj Špire Guberine uz zvukove klape i gotovo bez ljudi

U rodnom Šibeniku na vječni počinak položen je velikan hrvatskog glumišta, a snimku za sve one koji zbog epidemioloških razloga nisu mogli doći objavilo je pogrebno poduzeće iz tog grada.

Sprovod naše glumačke legende bio je skroman, ali dostojanstven. Špiro Guberina ispraćen je na groblju u rodnom Šibeniku. Zbog epidemioloških mjera na sprovodu je moglo biti jako malo ljudi, a uz obitelj ispratila ga je i klapa.

Snimku posljednjeg ispraćaja Špire Guberine objavilo je pogrebno poduzeće iz Šibenika na svojim Facebook stranicama.

Za sve one štovatelje ovog glumca u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu otvorena je i knjiga žalosti u ponedjeljak, na dan kada se odvio i pogreb.

Životna priča skromnog velikana! Špiro Guberina hrabro se nosio s gubicima onih koje je najviše volio

Fascinantna karijera

Velikan hrvatskog glumišta preminuo je prošlog tjedna u 88. godini u jednom zagrebačkom domu za starije i nemoćne, gdje je proveo posljednje godine života.

Nakon vijesti o njegovoj smrti od Špire su se oprostili brojni domaći glumci, a posebno je dirljivu posvetu napisao njegov sin Boris. "Zbogom, tata, čuvaj mamu i nek‘ vam bude ljepše nego na Zemlji. Volim vas!"

Špiro Guberina rodio se 1933. godine u Šibeniku, gdje je proveo djetinjstvo koje je otkrivalo njegove bogate talente još dok je u glazbenoj školi svirao violončelo i u šibenskom amaterskom kazalištu glumio prve uloge. Iako je studirao građevinu, a onda matematiku - život ga je 1954. odveo na pravu adresu - Akademiju dramskih umjetnosti upisao je i u roku završio 1958. godine.

Špiro Guberina o teškim danima borbe s depresijom: ‘Kad glumim, zapravo živim‘

Linker
22. travanj 2024 19:58