Ljubav jača od svega

Vojvotkinja od Yorka uz princa Andrewa čak i nakon optužbi za udruživanje sa zloglasnim Epsteinom

‘Ostat ću uz njega jer vjerujem u njega, dobar je čovjek‘, rekla je vojvotkinja i osvrnula se na njegove optužbe za seksualno zlostavljanje.

Sarah Ferguson (62), vojvotkinja od Yorka rekla je da se smatra možda "najprogonjenijom ženom u kraljevskoj obitelji", piše Fox News.

Vojvotkinja koja je spisateljica i filmska producentica se u ponedjeljak prisjetila intenzivne medijske kontrole koju je godinama trpjela nakon rastave od britanskog princa princa Andrewa (61).

“Bila sam možda najprogonjenija žena u povijesti ove kraljevske obitelji, ali još uvijek sam ovdje”, rekla je za francuski magazin Madame Figaro pa dodala: "Izgužvana trska koja se ne lomi moj je DNK", rekla je 62-godišnjakinja.

Ferguson se 1986. udala za sina kraljice Elizabete II. (95). Dobili su kćer po imenu Beatrice 1988., a potom i drugu kći Eugenie dvije godine kasnije. Par se rastao 1996., a Sarah je godinama kasnije ostala metom Ujedinjenog Kraljevstva kao i pokojna princeza Diana koja se rastala od princa Charlesa.

Vojvotkinja od Yorka je u tabloidima dobivala grube nadimke kao što su "vojvotkinja od svinjetine" i "frompy Fergie" između ostalih. Tisak je također uspoređivao vojvotkinju s njezinom prijateljicom princezom Dianom.

Ferguson je rekla da joj je biti majka prioritet broj jedan i istakla je da je to bila jedina stvar koju je najbolje radila u životu, a također je otkrila i ona i bivši muž imaju bliske veze kao zajedničk roditelji svojih kćeri.

image

Princ Andrew, vojvotkinja od Yorka, Princ Phillip i kraljica Elizabeta II.

FOTOGRAFIJE: PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Skandalozni princ Andrew opet planira oženiti bivšu suprugu? Ona mu vjeruje da je potpuno 'čist' od optužbi za zlostavljanje

"Voljela sam ga i volim ga i danas", rekla je. – "Ostat ću uz njega jer vjerujem u njega, dobar je čovjek", rekla je vojvotkinja i osvrnula se na njegove optužbe za seksualno zlostavljanje.

Naime, u listopadu je britanska policija objavila da neće poduzeti ništa protiv Andrewa nakon optužbe Virginie Giuffre (37) koja tvrdi da ju je osuđeni američki financijer Jeffrey Epstein prodao kako bi imala spolni odnos s Andrewom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i bila maloljetna u SAD-u.

Andrew je odbacio sve optužbe, a 2019 je u intervjuu za BBC rekao da nikada nije imao seksualne odnose s Giuffre, rekavši: "To se nije dogodilo".

U kolovozu je londonska metropolitanska policija započela reviziju navoda povezanih s pokojno osuđenim seksualnim prijestupnikom Epsteinom. Šefica policije Cressida Dick tad je poručila da "nitko nije iznad zakona".

Snage su tada u priopćenju kazale da je "pregled završen i da ne poduzimaju daljnje radnje".

image

Princ Andrew i Sarah Ferguson s kćerima Beatrice i Eugenie

CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Novo kraljevsko praunuče: Princeza Beatrice i talijanski grof dobili su svoje prvo dijete

Također je rečeno da se neće poduzeti nikakve radnje u vezi s optužbama, o kojima je prvi izvijestio Channel 4 News, da je Epsteinova navodna suučesnica, Ghislaine Maxwell, trgovala i zlostavljala žene i djevojke u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Policijske snage su priopćile da se nastavljaju povezivati ​​s drugim agencijama za provođenje zakona koje vode istragu o zločinima povezanim s Epsteinom.

Princ Andrew je protjeran s javnih kraljevskih dužnosti usred skandala zbog njegovog prijateljstva s osuđenim pedofilom Epsteinom, koji je pronađen mrtav u saveznom pritvorskom centru u New Yorku u kolovozu 2019. dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualnu trgovinu. Njegova smrt u dobi od 66 godina proglašena je samoubojstvom.

Njihova starija kći, princeza Beatrice (33) koja je udana za talijanskog grofa Edoarda Mopellija Mozzija ovog je rujna dobila svoju prvu kćerku, dok princeza Eugenie (31) sa suprugom Jackom Brooksbankom ima sina Augusta Philipa Hawkea.

Linker
23. travanj 2024 20:39