Razbibriga kod kuće

Vojvotkinja Camilla osnovala je knjiški klub: Svatko mu se može pridružiti, a već je otkrila odlične naslove

Supruga britanskog princa Charlesa obožava čitati te je svoju strast željela podijeliti s brojnim drugim ljubiteljima knjiga. Ako vam treba novi hobi, ovo je odlična prilika da upoznate autore za koje možda niste još čuli.

Poznato je da je Camilla Parker Bowles, vojvotkinja od Cornwalla, strastvena čitateljica, a to je dokazala i time što je tijekom prvog lockdowna na službenom Instagramu podijelila popis omiljene literature u nadi da će pružiti utjehu i inspiraciju ljudima koji su ostali kod kuće.

"U ovim izazovnim vremenima kada smo izolirani od onih koje volimo, mnogi od nas pronalaze utjehu u čitanju koje nam raspiruje maštu, vodi na putovanja i nasmijava', napisala je Camilla. Neki od njezinih omiljenih autora su Charles Dickens, Elif Shafak, Susan Hill i njezin pokojni brat, Mark Shand.

Sada je Camilla otišla korak dalje i na Instagramu osnovala vlastiti knjiški klub pod nazivom "Čitaonica" (The Readingroom). Kako piše u opisu, "svatko se može pridružiti klubu, otkrivati nove knjige svake sezone i upoznati izvanredne ljude koji ih stvaraju".

Cilj "Čitaonice", rekla je vojvotkinja u videu objavljenom na stranici, bila je izgraditi zajednicu ljubitelja knjiga i "biti utočište u kojem bi se svi mogli udubiti i pronaći nešto što mu odgovara".

Do sada je vojvotkinja od Cornwalla odabrala četiri romana, od kojih je svaki istaknut dva tjedna u "Čitaonici". Za to vrijeme čitatelji mogu pripremiti pitanja na koja će odgovarati autori knjiga te takozvani "book club kit" s idejama koje čitatelji mogu koristiti za istraživanje ključnih tema.

Dakle, ako obožavate čitati, pogotovo na engleskom, ne propustite se učlaniti u "Čitaonicu" jer ćete možda otkriti neke odlične naslove i autore za koje do sada niste znali!

Linker
24. travanj 2024 06:16