Gotovo je!

‘Vojvoda je jako povrijeđen‘: Princ William prekinuo 20 godina dugo prijateljstvo zbog brata Harryja

Iako je s britanskim novinarom Tomom Bradbyjem bio u jako dobrom odnosu, on više ne postoji. Naime, Bradby se navodno priklanja Harryju i Meghan, zbog čega mu William više ne vjeruje.

Princ William prekinuo je dva desetljeća dugo prijateljstvo s Tomom Bradbyjem, novinarom ITV televizije. Kako navodi izvor blizak Williamu, razlog za ovu neočekivanu odluku jest činjenica da je Bradby odabrao strane - umjesto na Williamovu stranu i stranu njegove obitelji, stao je na onu njegovog brata.

Čitajte i: Početak pomirbe između Harryja i Williama? Braća napravila zadnji korak oko važne posvete svojoj majci Diani

Naime, osoblje Palače optužilo je Bradbyja da se previše naginje u korist princa Harryja i Meghan Markle nakon šokantnog intervjua s Oprom Winfrey. Šuška se da se Harry i Meghan redovito čuju s Bradbyjem zbog čega mu William više ne vjeruje.

image
Tom Bradby
KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Prijateljstvo između Williama i Toma zapravo je gotovo. Vojvoda se osjeća iznevjereno zbog Bradbyja i načina na koji se ponašao posljednjih nekoliko mjeseci. William je osjetljiva duša i vjeruje da u ovakvim kriznim vremenima najlakše doznaš tko ti je pravi prijatelj. Bradby definitivno ne spada među te", izjavio je izvor.

Dodao je da će vojvoda od Cambridgea ostati srdačan i profesionalan u odnosima sa predstavnicima medija, ali tog posebnog odnosa koji je nekoć imao s Bradbyjem više nema. "William ga više ne doživljava kao prijatelja", rekao je izvor.

Čitajte i: Zadovoljni starijim bratom: Palača odobrava Williamov medijski istup kojim je branio obitelj

Bradby je jednom prilikom intervjuirao vojvode od Cambridgea i Sussexa i poznato je da je bio blizak s oba princa. Novinar je 2004. godine slijedio princa Harryja do Lesota, afričkog kraljevstva koje je prvi put posjetio tijekom njegove slobodne godine kako bi snimio dokumentarac.

image
Nekad popularna četvorka danas je na suprotnim stranama.
PAUL GROVER/AFP/PROFIMEDIA

Inače, William je prvi član kraljevske obitelji koji je reagirao na intervju Harryja i Meghan. Uz suprugu Kate sredinom ožujka je obišao školu u istočnom Londonu te tom prilikom odgovorio na novinarsko pitanje o optužbama za rasizam, zauzevši čvrsti stav da njegova obitelj nipošto nije rasistička. Oprina prijateljica Gayle King tvrdi da su braća nakon intervjua razgovarala, ali da taj razgovor nažalost nije bio produktivan.

Linker
24. travanj 2024 01:16