POD PRITISKOM JAVNOSTI

Velike promjene u tradiciji kraljevske obitelji: Princ Charles donio odluku koja se neće svidjeti odbjeglom paru

Princ Charles je posustao pod pritiskom javnosti te je odlučio uvesti velike promjene u tradiciji kraljevske obitelji prema kojima djeca princa Harryja i Meghan Markle nikada neće dobiti kraljevske titule, pišu strani mediji.

Dugu tradiciju britanske kraljevske obitelji u posljednje dvije godine narušile su velike promjene, a čini se da je i reputacija samog dvora mnogima počela padati u očima. Toga je očito svjestan i princ Charles, prvi na redu za prijestolje.

Zbog sve većeg pritiska javnosti, princ Charles je, naime, skovao dugoročni plan prema kojem će smanjiti broj članova monarhije, prema pisanju stranih medija. Između ostalih odluka, navodno je pala i ona da djeca odbjeglog princa Harryja i Meghan Markle nikada neće dobiti kraljevske titule, ako Charles ikada preuzme prijestolje.

image
Princ Harry i Meghan Markle napustili su kraljevstvo u siječnju prošle godine.
SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Novi udarac za kraljevsku obitelj: Peta sezona ‘Krune‘ kopa po bliskom odnosu princa Philipa i 30 godina mlađe grofice

Prema sadašnjem kraljevskom pravilniku, naime, unuk polaže pravo biti princ, no odluka princa Charlesa tu bi titulu mogla oduzeti malenom Archieju Harrisonu Mountbatten-Windsoru, sinu princa Harryja i Meghan Markle koji su u siječnju prošle godine napustili kraljevstvo i s djecom započeli novi život u Kaliforniji.

Čitajte i: Novi šok za kraljevsku obitelj: Princ Harry u tajnosti napisao memoare u kojima je otkrio dosad nepoznate detalje

Iako mnogi nagađaju da je odluka princa Charlesa usmjerena upravo odbjeglom paru, dobro upućeni izvori s dvora tvrde kako odluka nije namijenjena izravno protiv Harryja i Meghan te da je ona zapravo dio "većeg plana".

image
Kraljevska obitelj.
SHUTTERSTOCK

"Charles shvaća da javnost ne želi plaćati ogromnu monarhiju. Ovim tempom, kako je rekao, balkon u Buckinghamskoj palači vjerojatno bi se srušio", tvrde izvori iz palače.

Ima li odluka skrivene namjere ili ne, zna samo princ Charles, a mnogi vjeruju kako se ova odluka neće svidjeti princu Harryju i Meghan Markle.

Linker
25. travanj 2024 09:49