Tuga u Windsoru

Uz nju su cijelog života! Kraljica se teško nosi s gubitkom svojih voljenih ljubimaca

Kraljica Elizabeta II. svog prvog psa dobila je za svoj 4. rođendan. Otad pa do danas njezini ljubimci u obitelji uživaju poseban status, stoga ne čudi što ju je odlazak dorgija Vulcana duboko potresao.

Britanska kraljica Elizabeta II. (94) tuguje - ostala je bez svojeg dorgija Vulcana, mješanca korgija i jazavčara, koji je uginuo od starosti u dvorcu Windsor, pa sada ima samo jednog ljubimca - kujicu Candy. Kraljičina ljubav prema psima dobro je poznata. Prvoga psa, korgija, dobila je za četvrti rođendan i odmah se zaljubila u njega. Kad je on uginuo, za 18. rođendan roditelji su joj darovali kujicu Susan, od koje se nije odvajala pa ju je povela i na medeni mjesec kada se udala za princa Philipa.

Kraljica obožava škampe, mrzi češnjak, a osobnog chefa testirala je na najneobičniji način

image
U parku u blizini dvorca Windsor s potomcima kujice Susan, 1973.
PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Inače, svi njezini psi, a imala ih je više od 30, Susanini su potomci. Ni na što kraljica nije tako osjetljiva kao na svoje psiće. Oni joj smiju sjediti u krilu i motati joj se oko nogu dok u dvorcu Windsor ili u palači Buckingham prima strane državnike, putuju s njom u avionu, vodi ih sa sobom i kad odlazi u Škotsku tijekom ljetnih mjeseci...

image
Korgi je bio s njom i kad su je snimali u radnoj sobi u palači Buckingham, 1969.
JOAN WILLIAMS/SHUTTERSTOCK

Za njih se brine posebno osoblje, kao da su članovi kraljevske obitelji, i nikad je nitko nije vidio tako bijesnu kao kad je jednom zamijetila da su njezini ljubimci dobili odmrznutu hranu - ona, naime, zahtijeva da jedu samo kuhane, svježe namirnice. A koliko ih voli, pokazala je i prije desetak godina kad je odlučila da neće uzimati nove pse - jer zbog svojih poodmaklih godina nije željela da njezini ljubimci ostatak života provedu bez svoje vlasnice.

image
Kraljica i njezina četiri ljubimca, 2016.: Willow, Vulcan, Candy i Holly.
ANNIE LEIBOVITZ/PA IMAGES/PR


Čitajte i:

Kate Middleton i princ William tuguju: Objavili vijest koja im je slomila srce

‘Prve šape‘: Uz prvu damu i potpredsjednicu s Bidenom u Bijelu kuću ulaze i dva šarmantna dečka

Linker
16. travanj 2024 22:52