U spomen na sestru

Tužna sudbina poznatog pjevača posebno je dirnula brata princeze Diane: ‘Treba nam više novca‘

Dirnut pričom pjevača pop grupe ‘The Wanted‘, oboljelog od vrlo argesivnog tumora na mozgu, Dianin brat odaslao je na društvenim mrežama apel da se što prije pronađu sredstva za istraživanje glioblastoma koji u većoj mjeri nego drugi tipovi raka, napada mlade ljude u naponu snage.

Poput svoje sestre, narodne princeze Diane, ni grof Charles Spencer (57) ne okreće glavu od tuđe nevolje. Dirnut sudbinom Toma Parkera, pjevača britanske pop grupe “The Wanted” koji je u 33. godini obolio od vrlo agresivnog oblika tumora mozga, podijelio je na Twitteru Parkerovu priču i zamolio sve koji donose odluke kako i gdje usmjeriti sredstva namijenjena istraživanjima u medicini, da ne zaborave dati obol borbi protiv glioblastoma s kojim se bori Parker. Za taj tip tumora mozga do danas nije pronađena efikasna terapija, a stopa preživljavanja oboljelih unutar pet godina veoma je niska.

- Oruđe kojim se borimo protiv glioblastoma treba što prije poboljšati. Dosadašnja sredstva jednostavno su nedovoljna iako ta vrsta raka pogađa više mlađih od 40 godina nego bilo koja druga - kaže Dianin brat koji se u spomen na nju posvetio dobrotvornom radu. Jedan je od pokrovitelja britanske udruge koja podupire borbu protiv tumora mozga "BrainTumourOrg”, prikuplja donacije za istraživanje te ih i sam daje, a njegovo veliko srce prepoznali su oboljeli te članovi njihovih obitelji.

Čitajte i: Suze razmetnog djeda: Otac Meghan Markle negoduje jer nije upoznao unuke, čak razmišlja tužiti kćer i zeta

Poznato je, naime, da je grofica Cynthia Spencer, baka Charlesa Spencera, njegovih sestara lady Jane i lady Sarah te pokojne princeze Diane, 1972. godine umrla od tumora na mozgu. Zato je taj otac sedmero djece iz četiri braka (najstarija je prelijepa Kitty Spencer koja se nedavno udala za 32 godine starijeg multimilijunaša Michaela Lewisa), dobio golemu podršku sunarodnjaka.

image
Kipar Ian Rank-Broadley, Charles Spencer i Lady Sarah McCorquodale pored skulpture u spomen na pokojnu princezu od Walesa u parku palače Kensington u Londonu.
DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Jedan je poručio: "Podigli smo kredit od 200 tisuća funti boreći se da moja kći Laura ostane živa i sve smo potrošili otkako joj je bolest prije tri godine otkrivena. Drugi je napisao: "Jedan od mojih najboljih prijatelja umro je od ovog raka prije samo nekoliko mjeseci. Imao je samo 42 godine. Za sobom je ostavio troje male djece.”

Čitajte i: Prava kraljica: Elizabeta II. odbila je nagradu, jer se ne osjeća dovoljno staro da bi je zaslužila

To je samo mali dio poruka kojima su ga zasuli neznanci. Molili su za malo suosjećanja, podrške i ljudskosti - što je sunarodnjacima pružala lady Diana. Jasan je to znak da je njezin mlađi brat preuzima značajniju ulogu u dobrotvornom radu, kako bi to i ona sasvim sigurno činila da je još među nama.

Linker
20. travanj 2024 09:36