I dalje nemaju mira

Stigle najozbiljnije optužbe o Meghan do sad: ‘Bila je nasilna i potkopavala im samopouzdanje‘

Stariji član osoblja Kensingtonske palače iznio je ozbiljne optužbe na račun vojvotkinje za koju tvrdi da je zlostavljala suradnike.

Princ Harry i Meghan Markle i prije svog odlaska iz Ujedinjenog Kraljevstva izražavali su veliko nezadovoljstvo tretmanom koji ona ima u određenom dijelu britanskih medija. Sudsku bitku protiv tabloida su čak i dobili u veljači ove godine. No, dok se s nestrpljenjem iščekuje veliki intervju koji je slavni par Oprah Winfrey, u jednom ozbiljnom britanskom listu pojavile su se ozbiljne optužbe protiv vojvotkinje.

Informacije koje je objavio Times govore o tome da je Markle zlostavljala svoje suradnike dok je još vršila službenu dužnost, a nije ih iznio anoniman izvor nego čovjek s imenom i prezimenom - to je stariji član osoblja Kensingtonske palače, točnije tajnik komunikacija Jason Knauf - koji je radio za Meghan i Harryja.

Čitajte i: Najiščekivaniji intervju godine! Meghan, Harry i Oprah: ‘Jeste li ušutkani ili ste ušutjeli?‘

Knauf tvrdi da je 2018. godine vidio kako je Meghan otjerala dva osobna asistenta iz svog kućanstva nakon što je bila nasilna prema njima te da je narušila samopouzdanje trećeg člana osoblja. Optužbe je iznio, dok se nalazi na čelu dobrotvorne zaklade vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, Knauf tvrdi i da je radio sve kako bi zaštitio osoblje Buckinghamske palače. Harry ga je molio da optužbe ne iznosi u javnost.

image
Harry i Meghan preselili su u SAD zbog dijela britanskih tabloida.
DAN HIMBRECHTS AFP

"Jako sam zabrinut jer je vojvotkinja tijekom posljednje dvije godine bila nasilna prema dvjema osobama iz domaćinstva. Čini se da ona uvijek namjerava imati nekoga na piku. Maltretirala je ljude i pokušala potkopati njihovo samopouzdanje. Imamo izvještaje ljudi koji su svjedočili njezinu neprihvatljivom ponašanju", iznio je optužbe Knauf.

Čitajte i: ‘Šah-mat‘ kakav se rijetko viđa! Kraljica Elizabeta preduhitrit će Harryja i Meghan vlastitim intervjuem

Oštro pobili optužbe

Harryjev i Meghanin glasnogovornik žestoko je odbacio ove tvrdnje te ih nazvao proračunatim dijelom kampanje blaćenja koja se temelji na zavaravajućim i štetnim dezinformacijama. I odvjetnici slavnog para za Times su izjavili da Buckinghamska palača koristi potpuno lažne informacije prije najavljenog intervjua s Oprom Winfrey.

Meghan Markle je, kako tvrdi njhov komunikacjski i odvjetnili tim, jako rastužio posljednji napad na nju, jer je ona bila meta nasilja i duboko je predana davanju podrške onima koji su pretrpjeli traume i doživjeli bol.

image
Sussexi tvrde da su optužbe dio prljave kampanje kako bi se potkopao njihov intervju s Oprah Winfrey.
CBS/FERRARI/PROFIMEDIA CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Čitajte i: Princ Harry dobio rat protiv britanskih tabloida: Izgubili su spor i morat će platiti odštetu

Palača je odbila komentirati bilo kakve navode, jedino Meghanini odvjetnici kažu da je otpustila samo jednu osobu zbog nedoličnog ponašanja.

"Nazovimo to onime što i jest - proračunata kampanja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama. Razočarani smo zbog klevetanja vojvotkinje od Sussexa u medijima. Nije slučajnost da su se nekoliko godina stare optužbe sada pojavile, neposredno prije iskrenog intervjua u kojima će Meghan i Harry otkriti detalje svog života tijekom posljednjih nekoliko godina", zaključio je odvjetnik vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Linker
19. travanj 2024 18:05