Zvijezda interneta

Slavna glumica ugostila princa Williama u podcastu, on se ‘razvezao‘: ‘Sit sam tmurnih vijesti‘

Slavnu Australku i princa povezuje strast prema ekologiji, odmah su se složili da situacija na terenu, koju princu tumače ekološki aktivisti, nije tako crna kako se predstavlja u britanskim novinama. Uz pomoć njegovog novca štošta se može učiniti.

Kad Cate Blanchett nešto odluči, ništa je ne može zaustaviti. Pokazala je to u nedavno pokrenutom ekološkom podcastu "Climate of Change" na Audibleu, Amazonovoj edukativnoj streaming platformi čija je suvoditeljica. Holivudskoj divi to je prvi put da vodi podcast, a kad je prije mjesec dana rekla kolegi Dannyu Kennedyu, američkom ekološkom aktivistu i poduzetniku s kojim zajedno vodi emisiju, da će im gost biti britanski princ William, ovaj je mislio da se šali.

image

Princ William u podcastu kod Cate Blanchett

FERRARI/PROFIMEDIA

Međutim, kad su mu se javili iz Kensingtonske palača kako bi dogovorili snimanje (studio se nalazi u Audibleovom centru u Engleskoj), nakratko je zanijemio. I stvarno, William se pojavio u dogovoreno vrijeme. Otkrio je Dannyu Kennedyu da se on i Australka poznata po ulozi Galadriel u kultnoj trilogiji "Gospodar prstenova" dugo poznaju, a jako je cijeni i njegova supruga Catherine, vojvotkinja od Cambridgea.

Čitajte i: Ponovno na okupu: William i Kate opet zablistali, i to u društvu svoje djece

Sit je tmurnih vijesti

Osim toga, William i australska glumica istomišljenici su kad je riječ o borbi protiv posljedica klimatskih promjena, piše ekskluzivno Marie Claire. Po tom pitanju je "tvrdoglavi optimist", a zaštiti okoliša dao je osobni doprinos. Naime, prije dvije godine pokrenuo je fond Earthshot vrijedan 65 milijuna dolara namijenjen, kako princ kaže, popravku našeg planeta. U sljedećih deset godina njegov fond dodjeljivat će pet godišnjih nagrada od milijun funta za ekološke projekte održivog razvoja, piše portal Deadline.

image

Glumica nije mnogo pričala.

FERRARI/PROFIMEDIA

"Ideju sam dobio na putovanju Namibijom. Oduševili su me domaćini jer su mi pokazali kako zajednica može napredovati bez štete po okoliš. Pokazali su da se može, da nije sve tako crno, njihov pozitivan stav ulio mi je nadu i pokrenuo me", ispričao je princ. Otkrio je da je i to da je sit tmurnih vijesti.

"Dođem kući, otvorim novine i vidim članke iz kojih se širi sumorno ozračje. A kad na terenu razgovaram s ljudima, shvatim da razmišljaju drugačije. Smeta me taj kontrast između onoga što čitam i što mi ekološki aktivisti govore", rekao je Oscarom nagrađenoj glumici.

image

Princ William se raspričao u podcastu.

FERRARI/PROFIMEDIA

Čitajte i: William i Kate su odlučili: Selidba u Windsor zbog lukavog vojvode od Yorka

Ona nije puno pričala. Postavljala je Williamu kratka, jednostavna pitanja puštajući ga da otvori dušu po pitanju ekologije. To mu je vjerojatno bila prva prigoda da priča u podcastu. Da su ga prije zvali, zacijelo bi došao i pokazao da nije tako "ukočen" i "nepristupačan" kako se misli.

Linker
14. travanj 2024 17:24