Iza zatvorenih vrata

Prvi susret velike i male Lilibet: Kraljica je konačno upoznala svoju praunuku

Kći princa Harryja i Meghan Markle napunit će godinu dana ove subote, a dva dana prije rođendana upoznala je prabaku kraljicu.

Kraljica Elizabeta II. konačno je upoznala svoju praunuku Lilibet, bio je to prvi susret uživo koji se dogodio kada su princ Harry i Meghan Markle imali ručak s britanskom vladaricom i ostalim seniorskim članovima kraljevske obitelji iza zatvorenih vrata. Dio je to zakazanih proslava kojima se obilježava platinasti jubilej, odnosno 70 godina kraljice na vlasti.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa predstavili su svoju djevojčicu kraljici, po čijem je nadimku iz djetinjstva i dobila ime, u četvrtak u prostorima dvorca Windsor, za vrijeme privatnog ručka kraljevske obitelji, na kojem su se seniori okupili nakon parade Trooping the Colour.

image

Sussexi žive u Kaliforniji.

EYEPRESS VIA AFP/AFP/PROFIMEDIA

Od Harryja i Meghan očekuje se da uglavnom budu samozatajni tijekom četiri dana u kojima se slavi platinasti Jubilej. Što bi značilo da Netflixove kamere nemaju apsolutno nikakav pristup, kao što su ih pratile prilikom Invictus igara u Nizozemskoj. Iako su se za vrijeme vojne parade držali u pozadini, u zatvorenoj dvorani daleko od fotoaparata, u petak će prisustvovati misi zahvalnici - što će biti njihov prvi kraljevski angažman u dvije godine.

Čitajte i: Šarmantna i s važnim zadatkom: Meghan se pojavila prvi put u palači nakon napuštanja monarhije

Prvi rođendan uz kraljicu

Princ Charles službeno će predstavljati kraljicu na misi u Londonu, nakon što je sinoć bila prisiljena povući se. Na svečanoj službi neće biti ni kraljičin sin princ Andrew, koji je pozitivan na koronavirus. Kraljica će misu gledati putem TV prijenosa, na BBC One, iz svog dvorca Windsor.

image

Meghan Markle je paradu gledala u pozadini.

BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Sussexi odsjedaju u Frogmore Cottage u sklopu dvorca Windsor, jučer nisu dobili dopuštenje da izađu na balkon Buckinghamske palače.

Linker
20. travanj 2024 04:13