Razvod ili kriza?

Prvi na svijetu: Princeza Victoria i suprug opovrgli navodni razlaz vrlo neobičnom gestom

Nekonvencionalni par nije demantirao probleme u 12 godina dugom braku, pa švedski mediji i dalje pozorno prate što se zbiva u privatnom životu buduće kraljice.

Dosad su ih kao svijetli primjer često uspoređivali s britanskom kraljevskom obitelji, no glasine o razvodu švedske prijestolonasljednice Victorije (44) i njezinog supruga, princa Daniela (48), mogle bi to promijeniti. Koliko su govorkanja učestala, svjedoči njihov neuobičajen potez, piše Tatler. Umjesto da dozvole da ih, eto, fotografi slučajno "uhvate" kako na javnom događaju na trenutak dodiruju jedno drugome ruku ili se zaljubljeno smješe jedno drugome dok ih svi gledaju (prokušani recept princa Williama i Catherine, vojvotkinja od Cambridgea), na svom Instagram profilu objavili su zajednički demantij i postali prvi par u kraljevskoj obitelji na svijetu koji je tako opovrgao razvod.

"Saznali smo da postoje raširene glasine o našem privatnom odnosu. Šire se optužbe o izdaji u vezi i predstojećem razvodu. Obično ne komentiramo nagađanja. No, kako bismo zaštitili svoju obitelj, želimo jednom zauvijek jasno reći da su glasine koje se sada šire potpuno neutemeljene", napisali su uz zajedničku fotografiju.

Da je njihov 12-godišnji brak u kojem su dobili 9-godišnju princezu Estelle i petogodišnjeg princa Oscara, u krizi zbog navodne afere (pretpostavlja se njegove) raspisali su se švedski portali, posebno online magazin "Stoppa Pressarna". Spominjao se i razvod, pa su novinari zatražili komentar palače. Glasnogovornica kraljevske obitelji, Margareta Thorgren, izjavila je: "Želim jasno demantirati informaciju da se prijestolonasljednički par razvodi".

image

Victoria i Daniel zajedničkom izjavom su opovrgnuli da se razvode.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Šum u komunikaciji

Kako nije opovrgla da kriza postoji, portali su i dalje pisali o "šumovima" u komunikacijiPrvi jedine prijestolonasljednicena svijetu i njezinog supruga, sve dok nisu dali zajedničku izjavu.

Upoznali su se 2002. u njegovoj luksuznoj teretani, neko vrijeme bio joj je osobni trener, zaljubili su se i on se potkraj 2008. preselio u stan u sklopu palače Drottningholm, privatne rezidencije švedske kraljevske obitelji. Vjenčali su se u lipnju 2010. godine. Njihovu svadbu, koja je dvor stajala oko dva milijuna dolara, piše People, uveličali su princ Albert od Monaca, kraljica Beatrix od Nizozemske te princ Edward, najmlađi sin britanske kraljice Elizabete II. i njegova supruga Sophie, grofica od Wessexa.

image

Postali su prvi par u kraljevskoj obitelji na svijetu koji je sovj brak komentirao na društvenim mrežama.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Švedska princeza slavi rođendan: Nekonvencionalna buduća kraljica kojoj je ljubav važnija od pedigrea

Mladenka je nosila posebnu tijaru: pripadala je francuskoj carici Joséphine, supruzi Napoleona Bonapartea. Prekrasan komad nakita došao je u posjed švedske kraljevske obitelji preko bračnih veza i sada je dio krunskih dragulja. Od vjenčanja se činilo da imaju sretan brak, sve dok ga početkom ove godine nisu pokvarila govorkanja o navodnom razvodu. Oni su rekli što misle o tome, no vrijeme će pokazatti radi li se o prolaznoj krizi ili o ozbiljnim problemima. Švedski portali ne bi pisali o razvodu tek tako.

Linker
19. travanj 2024 01:54