TUŽNO SJEĆANJE

Prva godišnjica braka kraljice Elizabete II. bez supruga Filipa: Trebala bi se pojaviti na krštenju djece njezinih praunuka

S nestrpljenjem se očekuje njezin dolazak na krštenje djece od Eugenie i Zare. Kraljica navodno inzistira na svom pojavljiivanju, unatoč narušenom zdravstvenom stanju, jer svojim potomcima želi osobno dati poklone.

Mlada Elizabeta zaljubila se u Filipa kada joj je bilo 13 godina, a unatoč protivljenju majke Elizabete I. i sestre Margaret, udala se za njega 20. studenog 1947. godine. Danas, najdugovječnija kraljica Elizabeta II. dočekala je 74. godišnjicu braka bez supruga, princa Filipa. Preminuo je prije sedam mjeseci i tako nije dočekao svoj stoti rođendan. Prošle godine njih dvoje su na kauču pregledavali poklone koje su dobili 20. studenog od svoje praunučadi. Princ George (8), princeza Charlotte (6), pa čak i trogodišnji princ Louis, djeca Williama i Kate, satima su izrađivali čestitku za prabaku i pradjedu.

image

Suvenir s vjenčanja kraljice Elizabete II. i princa Filipa

MARY EVANS/GRENVILLE COLLINS P/MARY EVANS PICTURE LIBRAR/PROFIMEDIA

Nažalost, život se kraljici u posljednjih godinu dana znatno promijenio. I samoj joj se zdravstveno stanje pogoršalo, a posljednja fotografija koja je trebala potvrditi kako se kraljica osjeća bolje, samo je dodatno raspršila sumnju. Ljubičaste ruke i njezino otkazivanje pojavljivanja u javnosti u posljednjih mjesec dana alarm su za uzbunu zbog koje mnogi smatraju da bi uskoro mogla predati krunu svome unuku princu Williamu.

Ipak, kraljica ne posustaje te je odlučna pojaviti se na zajedničkom krštenju djece njezinih praunuka Eugenie i Zare u Windsoru, tvrdi izvor za britanski The Sun, a razlog je taj jer im osobno želi dati poklone. Njezin sin, princ Charles, nedavno je sa suprugom Camillom bio na bliskoistočnoj turneji gdje je obnovio zalihe svete vode iz rijeke Jordan, koju britanska kraljevska obitelj tredicionalno koristi u obredu krštenja, a ona će se koristiti i u subotnjoj ceremoniji.

"Njezino Veličanstvo jako želi biti tamo jer zna koliko je to važno za njezine unuke i praunuke. Tako će poslati važnu poruku dajoj još uvijek nije vrijeme da ode", rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Čitajte i: Hoće li kraljica promaknuti Beatrice i Camillu? Mnoga pitanja javila su se nakon odluke o mirovanju

Ovo je veliki pomak obzirom da je prošle nedjelje otkazala dolazak na Nacionalnu službu sjećanja, pravdajući da se ima problema s leđima. U govoru koji je održao princ Edward, kraljičin sin i grof od Wessexa prenio je i njezine riječi kako "nitko od nas ne može usporiti protok vremena".

Linker
18. travanj 2024 18:30