Nema crnog scenarija?

Princ William, čini se, nije zabrinut za djeda koji je već šesti dan u bolnici: Otkrio je kako se osjeća

S obzirom na to koliko je puta vojvoda od Edinburgha u zadnjih par godina završio u bolnici, čini se da je njegovo zdravlje poljuljano. Ipak, princ William tvrdi da se vojvoda osjeća dobro.

Vojvoda od Edinburgha, 99-godišnji princ Filip prošlog je tjedna prevezen u bolnicu u Londonu jer se osjećao loše. U službenom dopisu Buckinghamska palača rekla je da je ostao na promatranju "za svaki slučaj", a sada je njegov unuk, princ William otkrio novosti o zdravlju svog djeda.

Čitajte i: Princ Filip završio u bolnici: Ne osjeća se dobro, ali palača tvrdi da njegovo stanje nije povezano s koronom

Tijekom njegovog prvog osobnog angažmana u novoj 2021. godini, princ William je na pitanje kraljevskog fotografa Arthura Edwardsa o zdravlju princa Filipa odgovorio: "Da, dobro je, u bolnici ga jako dobro paze". William je inače bio u službenoj posjeti centru za cijepljenje u King's Lynn Corn Exchange u Norfolku kako bi odao počast nevjerojatnim naporima i predanosti osoblja uključenog u uvođenje cjepiva Covid-19.

image
Princ Charles u posjeti svom ocu, princu Filipu.
CRAIG HIBBERT/SOLO/PROFIMEDIA

Princ Filip je već šesti dan u bolnici kralja Edwarda VII. u Londonu, a posjetiti ga je došao i njegov najstariji sin, princ Charles. Charles je zbog oca "potegnuo" čak 200 kilometara od svog drugog doma u Highgroveu, Gloucestershireu, gdje se trenutno nalazi.

Čitajte i: Zbog bolesti porod je bio rizičan: Princeza Eugenie dobro se oporavlja nakon carskog reza

Inače, princ Filip je u zadnjih par godina već nekoliko puta hospitaliziran; 2012. primljen je u bolnicu zbog problema s mjehurom, 2017. je operirao kuk, a 2019. je sam ušetao u bolnicu, također iz mjera predostrožnosti i liječenja postojećeg stanja. S obzirom na godine, njegovi problemi sa zdravljem nisu ništa čudno, iako ima najbolju moguću skrb i vjerojatno se jako zdravo hrani.

image
Par je izdržao sve turbulencije prijestolja, obiteljske skandale i različita javna mnijenja o kraljici.
GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Osim sve navedenog, 2019. je sudjelovao i u prometnoj nesreći, kada se njegov Land Rover prevrnuo na bok, no prošao je bez ozbiljnih ozljeda. Zbog zdravstvenog stanja se 2017. povukao sa službenih dužnosti pa više na njih ne prati svoju suprugu, kraljicu Elizabetu II.

Čitajte i: Meghan Markle sprema veliki intervju! Otkrit će sve o majčinstvu, braku i životu pod pritiskom javnosti

Linker
19. travanj 2024 03:21