Dan prije objave posjetili su Kanadsku kuću u Londonu
 Getty Images
Ne mogu više izdržati

Ostavili sve u šoku svojom odlukom: Bježe što dalje od kraljevske obitelji i okreću novu stranicu

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili su da napuštaju svoje dužnosti kao članovi kraljevske obitelj i da će vrijedno raditi na tome da postanu financijski neovisni. Osim toga, objavili su da će živjeti na dvije adrese...

"Nakon višemjesečnog razmišljanja i internih rasprava, odlučili smo se na novi korak", stoji između ostalog u službenoj izjavi princa Harryja i Meghan Markle.

"Namjeravamo se povući kao članovi kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo financijski neovisni. Na to smo i više nego spremni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati kraljicu. Balansirat ćemo život između Velike Britanije i Sjeverne Amerike, stoji u službenom priopćenju.

LONDON, UNITED KINGDOM - JANUARY 07: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex react after their visit to Canada House in thanks for the warm Canadian hospitality and support they received during their recent stay in Canada, on January 7, 2020 in London, England. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS  - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Odluka je najprije donesena zbog sina Archieja. "Želimo odgojiti svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio i također pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje u životu. Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za stalnu podršku." Par se posljednjih mjeseci činio sve nezadovoljnijim razinom pozornosti i neutaživom medijskom pažnjom.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 29: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex attend a gala performance of
Getty Images
Meghan Markle

Harry je odlučan da više ne želi podržavati medijsko nasilje nad svojom suprugom. On je to uspoređivao s onim što je proživljavala njegova majka, princeza Diana. Više puta je naglašavao da ne može biti 'tihi svjedok' Meghanine privatne patnje, dodajući da je njegov najdublji strah da se povijest ponavlja. "Dolazi trenutak kada se treba suprotstaviti takvom ponašanju, jer ono uništava ljude i uništava živote. Izgubio sam majku i sada gledam svoju ženu kako postaje žrtva istih moćnih snaga.", rekao je nedavno princ.

Linker
19. travanj 2024 19:15