Ne staje s proizvodnjom

Odobrilo kraljevsko nepce: Elizabeta II. velika je obožavateljica burgera, a sada ima i vlastiti kečap

Britanska vladarica već je nekoliko godina posvećena liniji hrane i pića koju potpisuje njeno imanje Sandringham u Norfolku, od gina preko čajeva do keksa - svi se ti proizvodi mogu naći u njenom posebnom gift-shopu. Od sada je tamo moguće kupiti i kečap.

Svi koji se malo potrude, od sada mogu nabaviti i pravi pravcati kraljičin kečap! Kraljica Elizabeta II. osmislila je i pustila u prodaju i vlastitu marku začina, među kojima su i kečap od rajčica, kao i tzv. 'smeđi umak' (najbolje ga je poslužiti uz odrezak). Proizvodi su napravljeni na imanju Sandringham u Norfolku, gdje boravi 95-godišnja vladarica, a svi su napravljeni od sastojaka dobivenih s imanja.

Kečap se reklamira kao "idealan za doručak ili bilo koje doba dana", a okus mu je obogaćen datuljama, sokom od jabuke i začinima. Smeđi umak je "prepun octa i začina".

image

Kraljica Elizabeta II. stalno 'izbacuje' nove proizvode u svojoj liniji.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kraljevski začini, dolaze i s kraljevskom cijenom, pakiranja od otprilike 295 mililitara koštaju devet dolara, odnosno oko 60 kuna.

Iako će mnogima lansiranje ove linije proizvoda biti prilično neobično, pravi znalci kažu da je kraljica velika obožavateljica burgera, tako da je kuhinja u plači jako dobro opskrbljena začinima, umacima i dodacima.

Čitajte i: Kraljica obožava škampe, mrzi češnjak, a osobnog chefa testirala je na najneobičniji način

Na kraljevski način

Bivši chef kraljevske obitelji Darren McGrady otkrio je i kakve hamburgere voli Elizabeta II., kao prava kraljica ona preferira jesti burger bez peciva, reže ga nožem i vilicom, a uz njega voli umak od brusnica. Upravo zbog toga britanska firma za dostavu hrane Foodhub osmislila "Ma'amburger" njoj u čast.

Također, ovo nije prvi kraljičin 'izlet' na scenu hrane i pića, tako je Buckinghamska palača 2020. izdala vlastiti gin, a mnogi sastojci tog pića dolaze iz dvorišta londonskog doma kraljice Elizabete. Proizvodnja gina zadržana je na imanju Sandringham, a u njemu se nalazi i plod biljke kaki (japanska jabuka) koja raste u Walled garden, odnosno u ograđenom vrtu imanja. U vrtovima Buckinghamske palače raste 250 vrsta biljaka i živi 30 vrsta ptica.

U kraljičinom, odnosno Buckingham Palace London Dry Ginu, nalazi se 12 aromata, a košta 45 eura (oko 339 kuna).

Linker
24. travanj 2024 16:52