Princ Harry i Meghan Markle objavili zaruke 27. studenog 2017.
 Getty Images
žele svoj život

Od spoja na slijepo do bijega od kraljevske obitelji: Tri godine čiste drame princa Harryja i Meghan Markle

U samo tri godine su se upoznali, vjenčali, dobili dijete, započeli rat s britanskim medijima i – odlučili se odvojiti od kraljevske obitelji.

Princ Harry i Meghan Markle postali su poznati po brzom donošenju važnih životnih odluka. U samo tri godine došli su od slijepog spoja do braka i prvog djeteta te su krenuli potpuno svojim putem sve iznenadivši objavom da će se odvojiti – do neke mjere – od kraljevske obitelji s namjerom da budu financijski neovisni.

Nakon što je vijest šokirala sve, uključujući i kraljicu te princa Charlesa i princa Williama, njihov "izlazak" mnogi su nazvali Megxit aludirajući da se sve događa zbog bivše američke glumice Meghan Markle. Ipak, odluka se "kuhala" već neko vrijeme, a Harry nikada nije skrivao da su mu odrastanje i život pred očima javnosti bili iznimno naporni. Jednom je prilikom izjavio kako je mislio da nikada neće pronaći nekog tko se može nositi s takvim pritiskom sve dok nije upoznao Meghan, ali čini se da je i njoj sve bilo neizdrživo. O svim detaljima velike promjene na kraljevskim dvorima par je svoje obožavatelje obavijestio putem web stranice, a poznato je kako će zadržati kraljevske titule, podržavati kraljicu i dalje te, kada dođu u Veliku Britaniju, boraviti u Frogmore Cottage u Windsoru.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25:  Meghan Markle and Prince Harry attend Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on December 25, 2017 in King's Lynn, England.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Božić s kraljevskom obitelji 2017. godine

S obzirom na veliku dramu koja se odvija na kraljevskim dvorima prisjetili smo se njihove ljubavi od samih početaka pa sve do danas.

Srpanj 2016.

Zajednička prijateljica sredila im je spoj na slijepo i Meghan i Harry kliknuli su na prvu te se osobito povezali oko zajedničkog interesa za humanitarni rad. Iste su večeri dogovorili nova zajednička druženja, a navodno su već tada dogovarali tajno kampiranje u Bocvani.

Studeni 2016.

Harryjeva PR služba objavila je javno priopćenje osuđujući maltretiranje njegove djevojke od strane britanskih medija. To priopćenje predstavlja početak njihovih svađa s medijima, pri čemu je Harry bio najviše razočaran jer "nije mogao zaštititi Meghan".

"Prošli tjedan je pređena granica. Njegova djevojka, Meghan Markle, bila je izložena valu nasilja i uznemiravanja. Dio toga je bilo vrlo javno: na naslovnicama nacionalnih medija mogao se iščitati rasizam, a seksizam i rasizam bili su prisutni i na društvenim medijima i komentarima ispod članaka na portalima. Ovo nije igra – ovo su njihovi životi" - poručeno je tada.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 25:  Prince Harry (R) and Meghan Markle (L) attend a Wheelchair Tennis match during the Invictus Games 2017 at Nathan Philips Square on September 25, 2017 in Toronto, Canada  (Photo by Chris Jackson/Getty Images for the Invictus Games Foundation )
2017., prvo zajedničko pojavljivanje u Torontu.

Rujan 2017.

Meghan se našla na naslovnici magazina Vanity Fair u kojem je progovorila o tome kako je vrlo izazovno biti djevojka britanskog princa.

NOTTINGHAM, ENGLAND - DECEMBER 01:  US actress Meghan Markle waves as she leaves with Prince Harry (not seen) after watching a hip hop opera performed by young people involved in the Full Effect programme at the Nottingham Academy school on December 1, 2017 in Nottingham, England.  Prince Harry and Meghan Markle announced their engagement on Monday 27th November 2017 and will marry at St George's Chapel, Windsor in May 2018.  (Photo by Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

"Sve ovo ima svoje izazove, koji dolaze u valovima – neki dani su naporniji od drugih. I bilo je jako iznenađujuće koliko su se stvari promijenile. Ipak, imam jaku podršku svih oko sebe i naravno, njegovu podršku u svakom trenutku" – izjavila je tada Meghan.

27. studeni 2017.

Princ Harry i Meghan Markle objavili su svoje zaruke. U intervjuu za BBC, Meghan je opisala njihovo putovanje kao "autentično i organsko", a s obzirom na to da nije pratila britanske medije, poručila je kako je sve o svojem odabraniku saznala direktno od njega. Već je tada bivša glumica priznala da je bila jako naivna po pitanju života u kraljevskoj obitelji i da je sve zamišljala drugačije, a Harry je dodao kako ju je cijelo vrijeme pokušavao čim više pripremiti na ono što je očekuje, ali su na kraju oboje bili jako iznenađeni velikim interesom, ali i okrutnošću medija.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 27:  Prince Harry and Meghan Markle during an official photocall to announce the engagement of Prince Harry and actress Meghan Markle at The Sunken Gardens at Kensington Palace on November 27, 2017 in London, England.  Prince Harry and Meghan Markle have been a couple officially since November 2016 and are due to marry in Spring 2018.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Na službenom fotografiranju povodom objave zaruka.

"Odmah na početku su nas napali s brojnim neistinama" - izjavila je Meghan tada za BBC.

19. svibnja 2018.

Par se vjenčao u dvorcu Windsor te su tada dobili titule vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Meghanin otac nije stigao na vjenčanje pa je sama došla do oltara, odnosno kraći dio pratio ju je princ Charles.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19:  Prince Harry, Duke of Sussex and The Duchess of Sussex share a kiss after their wedding at St George's Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Poljubac nakon vjenčanja

15. listopada 2018.

Par je započeo turneju Australijom i Novim Zelandom i Meghan je otkrila da očekuju prvo dijete. U nadolazećim mjesecima, Meghan su u tabloidima optuživali da "previše dira svoj trudnički trbuh i da ga previše naglašava". Takvo pisanje o Meghan razljutilo je čak i mnoge novinare pa ih je Suzanne Moore, novinarka Guardiana, tako napisala da se ponašaju prema njoj kao da je javno vlasništvo te kao da joj je posao da "živi u zatočeništvu".

LONDON, ENGLAND - JANUARY 30: Meghan, Duchess of Sussex during a visit to The National Theatre on January 30, 2019 in London, England. Earlier this month The Duchess was announced as Patron of the National Theatre, one of two Patronages passed on by Her Majesty The Queen. (Photo by Jon Bond - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Vojvotkinja od Sussexa

Ožujak 2019.

Par se razišao s Kensingtonskom palačom, odnosno odlučili su da žele živjeti u Frogmore Cottageu na koji je potrošeno 2,4 milijuna funti poreznih obveznika. U isto vrijeme krenula su nagađanja da "fantastična četvorka", kako su mediji prozvali princa Williama i Kate Middleton te Meghan i Harryja, ipak nije tako fantastična. Najprije se sumnjalo da se šogorice ne slažu, da bi se ispostavilo kako je velika svađa zapravo bila između braće.

KING'S LYNN, ENGLAND - DECEMBER 25: (L-R) Prince William, Duke of Cambridge, Catherine, Duchess of Cambridge, Meghan, Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex arrive to attend Christmas Day Church service at Church of St Mary Magdalene on the Sandringham estate on December 25, 2018 in King's Lynn, England. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)
Getty Images

Svibanj 2019.

Prvo dijete slavnog para je rođeno – sinčiću su dali ime Archie Harrison. Iako je rodila u bolnici, Meghan Markle nije izašla pred medije i pokazala sina isti dan, već su pričekali nekoliko dana prije nego su organizirali službeno fotografiranje na koje su pozvali samo odabrane medije. Da se planiraju udaljiti od kraljevske obitelji dali su naslutiti i odlukom da ne žele da njihov sin ima kraljevsku titulu koju im je kraljica Elizabeta II. dala na raspolaganje.

WINDSOR, ENGLAND - MAY 08: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex, pose with their newborn son Archie Harrison Mountbatten-Windsor during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle on May 8, 2019 in Windsor, England. The Duchess of Sussex gave birth at 05:26 on Monday 06 May, 2019. (Photo by Dominic Lipinski - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
8. svibnja su u dvorcu Windsor predstavili svojeg sina Archieja Harrisona.

Lipanj 2019.

Par je objavio da više neće biti vezani s vojvodom i vojvotkinjom od Cambridgea u svojem humanitarnom radu te pokreću svoju zakladu Sussex Royal.

Kolovoz 2019.

Ljeto za Harryja i Meghan nije bilo ništa mirnije. Mediji su ih prozvali licemjerima jer su "bježali" s jednog ljetovanja na drugo koristeći privatan avion, a istovremeno je Harry govorio kako planiraju imati samo dvoje djece zbog očuvanja planeta.

Rujan 2019.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa krenuli su na turneju Južnom Afrikom gdje su snimili dokumentarac u kojem su otkrili koliko im je težak život. Meghan je tada priznala da su je prijatelji upozorili da se ne udaje za princa zbog britanskih medija koji su nemilosrdni.

CHESTER, ENGLAND - JUNE 14:  Meghan, Duchess of Sussex and Queen Elizabeth II (not pictured) visit Chester Town Hall on June 14, 2018 in Chester, England. Meghan Markle married Prince Harry last month to become The Duchess of Sussex and this is her first engagement with the Queen. During the visit the pair will open a road bridge in Widnes and visit The Storyhouse and Town Hall in Chester.  (Photo by Eddie Mulholland/WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

"Nikada nisam mislila da će biti lako, ali sam očekivala da će biti pravedno" izjavila je tada Meghan, dok je Harry otkrio da ga svaka izloženost paparazzima podsjeti na tragediju koja se dogodila njegovoj majci, princezi Diani, zbog čega mu je sve teže "igrati tu igru".

"Nećete me natjerati da igram igru zbog koje je moja mama umrla" - izjavio je tada i priznao da razmišljaju da barem dio godine provode u Africi.

Listopad 2019.

Vojvotkinja od Sussexa tužila je izdavača Mail on Sunday nakon što su te novine objavile ručno pisano pismo koje je ona poslala svojem ocu s kojim nije u dobrim odnosima. Istovremeno, princ Harry je napao britanske tabloide zbog načina na koji se odnose prema njegovoj supruzi i rekao kako više neće biti "tihi svjedok njezine patnje".

CHESTER, ENGLAND - JUNE 14:  Queen Elizabeth II and Meghan, Duchess of Sussex arrive to open the new Mersey Gateway Bridge on June 14, 2018 in the town of Widnes in Halton, Cheshire, England. Meghan Markle married Prince Harry last month to become The Duchess of Sussex and this is her first engagement with the Queen. During the visit the pair will open a road bridge in Widnes and visit The Storyhouse and Town Hall in Chester.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Getty Images
Na zadatku s kraljicom 2018.

"Jednostavno dođete do točke kada je jedino rješenje usprotiviti se tom ponašanju jer uništava ljude i njihove živote. Možda ovaj postupak nije ispravan niti siguran. Ali ja sam vidio kako to izgleda kada nekog koga volite bude toliko iskorišten i maltretiran da više nisu ni tretirani kao stvarne osobe. Izgubio sam majku i sada gledam kako moja supruga postaje žrtva istih moćnih sila".

Studeni 2019.

Par je objavio da Božić neće provesti s kraljevskom obitelji već će, umjesto toga, prve blagdane sa sinom provesti na odmoru u Kanadi.

Meghan Markle (hrhofsussex / 31.12.2019): NEW ARCHIE PHOTO!! How sweet is this!!? Meghan and Harry just released this sweet photograph of Harry & Archie! Im guessing this was taken by Meghan during their Holiday on Vancouver Island in British Columbia! He is the cutest little thing and it looks like he has Megs eyes and little button nose!, Image: 490987272, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: face to face / Face to Face / Profimedia
face to face / Face to Face / Profimedia
Harry i njegov sin Archie tijekom božićnih praznika u Kanadi.

8. siječanj 2020.

Novu godinu par je započeo objavom koja je sve iznenadila. Najavili su da će se udaljiti od kraljevske obitelji, postati financijski neovisni te živjeti na relaciji Sjeverna Amerika, odnosno Kanada, te Velika Britanija.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 07: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex depart Canada House on January 07, 2020 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Dan prije objave posjetili su Kanadsku kuću u Londonu

Linker
19. travanj 2024 11:34