Nema je već 25. godina

Obljetnica koju ne zaboravlja: Princ William mami je za rođendan napisao pismo

Bila bi ponosna da ovo vidiš, stoji u objavi koja je svojevrsna najava tihog, obiteljskog obilježavanja 25. obljetnice njezine smrti idućeg mjeseca.

"Bila bi tako ponosna", izjavio je u svom pismu princ William upućenom majci, princezi Diani, da je kojim slučajem doživjela proslaviti 61. rođendan. Rođena je 1. srpnja, u astrološkom znaku Raka: da nije bilo kobne vožnje u Parizu, narodna princeza danas bi bila peterostruka baka. Uživala bi u unucima, prinčevima Georgeu i Louisu te maloj šefici, princezi Charlote. Razmazila bi malenu Lilibet i Archieja, zbližila se s Meghan i Kate, a možda ne bi bilo ni svađe princa Harryja i njegovog starijeg brata?

Budući da će se ove godine tiho, u intimnom obiteljskom krugu, obilježiti 25. obljetnica od njezine smrti, pismo koje je William podijelio s javnosti, posebno je emotivno.

image

Princ William stariji je sinomiljene princeze koji ponosno čuva uspomenu na svoju majku

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Odao joj je počast kako zaslužuje: osnovao je s bratom nagradu koja nosi mamino ime. Svake godine dodjeljuje se mladim pojedincima koji su se istaknuli u dobrotvornom radu, u dobi od 9 do 25 godina, piše People.

Čitajte i: Veliki dan za kraljevsku obitelj: Prinčevi Harry i William otkrili kip princeze Diane

"Vi ste doista personifikacija ostavštine moje majke i znam da bi bila tako ponosna na sve vas. Vjerujem da nema boljeg načina da proslavi svoj život i rad od prepoznavanja nevjerojatnih ljudi koji posvećuju toliko vremena i truda pomaganju onima oko sebe", među ostalim je istaknuo. Ono što je osjećao dok je pognute glave i slomljena srca, s bratom koračao iza njezinog lijesa, na ispraćaju najvoljenije britanske princeze, ostat će u njemu zauvijek. Ako ništa drugo, ta bol jedina je preostala poveznica s bratom koji je također osjeća.

Linker
24. travanj 2024 11:19