Skandal za skandalom

Novi udarac za krunu: Protiv princa Charlesa pokrenuta ozbiljna istraga o malverzaciji

Dan nakon što je princ Andrew riješio tužbu koaj ga tereti za seksualni napad, policija je objavila da istražuje dobrotvornu organizaciju koju vodi princ Charles.

Taman kad je mislila da malo može odahnuti od svih skandala, kraljica Elizabeta II. dobila je nov udarac. Naime, britanska policija pokrenula je istragu dobrotvorne zaklade njezinog sina, princa Charlesa, pod nazivom "The Prince's Foundation" jer je na nezakonit način pomagala jednom saudijskom državljaninu, piše New York Times.

Princa Charlesa, koji je predsjednik zaklade, tereti se da je pomogao bogatom Saudijcu da dobije titulu viteza i britansko državljanstvo u zamjenu za donaciju zakladi.

Istraga je pokrenuta samo dan nakon što se drugi kraljičin sin, princ Andrew, nagodio s Virginijom Giuffre koja ga je tužila da je s njom imao intimne odnose dok je bila maloljetnica.

Međutim, kraljevski glasnogovornik tvrdi da Charles nije znao ni za kakav dogovor sa Saudijcem te da bi bilo neprimjereno dalje komentirao istragu koja je u tijeku.

image

Princ Charles tvrdi da nije znao za dogovor.

KIRSTY O‘CONNOR/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljica mu naredila da ‘počisti nered‘: Princ Andrew se nagodio s Virginijom Giuffre

"Odluka je uslijedila nakon što smo proučili medijske izvještaje iz rujna 2021., a u kojima se navodi da je ponuđena pomoć kako bi se osigurale počasti i državljanstvo saudijskom državljaninu", stoji u službenom priopćenju policije.

Navodno je riječ o Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouzu koji je bio jedan od najvećih donatora prinčeve zaklade, a Sunday Times je objavio kako da je bogati Saudijac platio veliki iznos prinčevim suradnicima za protuuslugu.

Kako će se razriješiti ovaj slučaj tek treba vidjeti, ali sigurno je da kraljica Elizabeta ni danas neće moći mirno spavati.

Linker
23. travanj 2024 10:57