Je li moguće?

Nevjerojatno okrutno: Charles je Diani slomio srce noć prije svadbe, nije htjela doći na vjenčanje

Veza, brak i razlaz koji i nakon tri desetljeća još uvijek intrigira javnost, sada je dobio dodatnu razinu, nakon što je princezina astrološka savjetnica otkrila što joj je nesretna Lady Di povjerila.

Noć prije onoga što je trebalo biti - a ostatku svijeta i jest izgledalo kao - vjenčanje iz bajke, princ Charles svojoj je zaručnici nanio je neizmjernu bol. Sada, desetljećima nakon toga, Penny Thornton, astrologinja koja je savjetovala Dianu, progovorila je o jednoj od najšokantnijih tvrdnji o odnosu kraljevskog para u dokumentarcu ITV-a "The Diana Interview: Revenge of a Princess".

"Jedna od najšokantnijih stvari koje mi je Diana rekla je da joj je noć prije vjenčanja Charles rekao da je ne voli. Mislim da Charles nije htio ići s vjenčanjem na lažnim temeljima. Htio je biti iskren prema njoj, a to je bilo razorno za Dianu", kazala je Thornton.

image
Lady Diana i princ Charles vjenčali su se 29. srpnja 1981.
KEYSTONE ARCHIVES/HERITAGE IMAGES/PROFIMEDIA

Tada je Diana imala 20 godina i takva iskrenost njenog 13 godina starijeg zaručnika nije joj baš dobro sjela. "U tom trenu nije htjela nastaviti s vjenčanjem, razmišljala je o tome da se ne pojavi", dodala je astrologinja.

Kontroverzni intervju

Tijekom intervjua za BBC 1995. s reporterom Martinom Bashirom, princeza od Walesa otkrila je da su i ona i princ Charles imali izvanbračne afere. On se nastavio viđati s bivšom djevojkom i sadašnjom ženom Camillom Parker-Bowles, što je pridonijelo i razlazu kraljevskog para 1992.

Na novinarsko pitanje je li Camilla bila 'faktor' u raspadu braka, Diana je dala vrlo jasan odgovor. "Pa, bilo nas je troje u braku, tako da je bila gužva", ove zapanjujuće riječi istog su trena odjeknule po cijelom svijetu.

image
Lady Di je, navodno, razmišljala o tome da se ne pojavi na vjenčanju.
-/MARY EVANS PICTURE LIBRAR/PROFIMEDIA

U istom je intervjuu Diana potvrdila i svoju vezu s bivšim oficirom Britanske konjice Jamesom Hewittom.

I danas, 25 godina nakon spomenutog intervjua njezin brat Charles Spencer želi dokazati da je Dianu na brojne, škakljive, izjave i reakcije novinar Martin Bashir namamio lažnim dokazima i pričama.

Novi dokazi otkrivaju da je Martin lažirao dokaze i bankovne račune, samo kako bi naljutio princezu Dianu te ju 'nahuškao' da pristane na intervju i u javnost iznese prljavo rublje iz svog braka s princom Charlesom. Stvar se zakomplicirala jer je optuženi novinar trenutno pogođen koronavirusom.

Linker
18. travanj 2024 05:09