Intrige u Monaku

Nakon prve zajedničke fotografije djece monegaškog vladara, sve je glasnije pitanje što je zapravo s Charlene?

Knez Albert II. od Monaka otac je sedmogodišnjih blizanaca koje je dobio s princezom Charlene i dvoje odrasle djece iz izvanbračnih afera.

Nema pravog odgovora zašto je preko noći s privatnog profila Jazmin Grimaldi na društvenim mrežama uklonjena prva i zasad jedina zajednička fotografija sve četvero djece monegaškog vladara Alberta II. Na njoj je snimljena njegova 29-godišnja izvanbračna kći s polubratom Alexandreom Grimaldijem-Costeom (18), te sedmogodišnjim blizancima Jacquesom i Gabriellom, kneževom djecom iz aktualnog braka s princezom Charlene od Monaka.

image

Princeza Gabriella i princ Jacques od Monaka

THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA

Glumica Jazmin Grimaldi objavila ju je prošlog vikenda na svom instagramu, u fotografskom pregledu protekle 2021. godine, a na njoj četvero kneževe djece poziraju zagrljeni sjedeći na drvenoj klupici: Jacques i Gabriella su u zimskim jaknama, Jazmin u poderanim trapericama, majici i raskopčanom puloveru, a Alexandre u kratkim sportskim hlačicama i majici kratkih rukava.

S obzirom na njihovu raznolikost u odijevanju - slika bi, šale se oni koji su je vidjeli, mogla nositi naziv ‘Četiri godišnja doba’- nemoguće je procijeniti kad je fotografija snimljena, no svi su uvjereni da je nastala u Monte Carlu, za jednog od rijetkih zajedničkih druženja braće i sestara, kojima je knez Albert II. od Monaka priznao očinstvo.

image

Prince Albert II od Monaka s djecom Gabriellom i Jacquesom u studenom 2021.

VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA

- Kad bih priznao očinstvo svakom djetetu čija majka tvrdi da ga je dobila sa mnom, vjerojatno bih imao najbrojnije potomstvo na svijetu - svojedobno se gorko na vlastiti račun našalio monegaški knez koji se osim smislom za crni humor očito može pohvaliti i empatijom za potrebe vlastite djece i ne zabranjuje im povremena zajednička druženja na tlu monegaške kneževine.

Ili barem poštuje želju svoje supruge Charlene koja je, kako se priča u kuloarima, najzaslužnija za te obiteljske susrete.

Čitajte i: Britanska kraljica suočena s novim gubitkom: Zauvijek ju je napustila bliska prijateljica i dvorska dama

Vjerojatno nikada nećemo doznati tko ih je inicirao, a to je samo još jedna u nizu zagonetki koje posljednjih mjeseci intrigiraju javnost u vezi sa zbivanjima na dvoru u Monte Carlu.

Tajne se i dalje pletu

Ipak, nije tajna da je Albert II. od Monaka očinstvo svoje izvanbračne djece priznao tek nakon što je to DNK analizom nedvojbeno potvrđeno. Alexandre Grimaldi-Coste rođen je 24. kolovoza 2003. u Parizu, a kao samohrana majka podigla ga je stjuardesa Nicole Coste, podrijetlom iz Toga. Njegovi roditelji upoznali su se tijekom leta iz Nice u Pariz, vezu su u tajnosti održavali godinama, a knez Albert II. financijski ih je pomagao. Ipak, sina nije želio priznati sve dok Nicole s pričom nije izašla u medije.

Slična je priča pratila i odrastanje Jazmin Grimaldi, čija je majka 60-godišnja Amerikanka Tamara Rotolo, danas agentica za kupoprodaju nekretnina. S Albertom II. upoznala za ljetovanja na Azurnoj obali 1991., s čime korespondira i datum Jazminina rođenja - na svijet je došla 4. ožujka 1992. u Palm Springsu u Kaliforniji. Majka i kći su kneževinu prvi put zajedno posjetile 2003., a knez je očinstvo priznao tri godine kasnije, ustvrdivši da je na taj način želio zaštititi njezin identitet od javnosti i medija.

image

Američka glumica Jazmin Grace Grimaldi je kneževa izvanbračna kći

AVALON/PROFIMEDIA

Slične nedoumice, tajne i zagonetke sada se pletu oko još zanimljivije i intrigantnije priče, što je slučaj princeze Charlene od Monaka (43). Svaki novi podatak o monegaškoj kneginji pučanki već je mjesecima, naime, jedna od top medijskih vijesti premda je njezina sudbina, barem za javnost, misterij s mnoštvom nepoznanica.

Bivša južnoafrička plivačica i olimpijka koja će 25. siječnja proslaviti 44. rođendan nakon deset godina veze i braka sa 63-godišnjim princom Albertom II od Monaka proljetos je doslovce preko noći nestala s monegaškog dvora i iz javnosti sa službenim objašnjenjem da se u rodnoj Južnoafričkoj Republici liječi od teške infekcije uha, nosa i grla.

Čitajte i: Godišnji prihod američke humanitarne zaklade princa Harryja i Meghan Markle iznosi manje od 50 tisuća dolara

Povremena štura službena priopćenja i Albertove neodređene izjave o njezinim zdravstvenim tegobama i možebitnom povratku kući samo su dodatno zaintrigirale javnost i medije za stanje najtužnije princeze na svijetu, kako su je prozvali.

Novi zaplet dogodio lanjskog studenog, kad se Charlene svega jedanaest dana nakon njezina dugo očekivanog povratka kući u Monte Carlo, gdje su je željni kao pustinja vode dočekali njezini sedmogodišnji blizanci, kći Gabriella i sin Jacques, ponovno povukla iz javnosti. I to zbog iscrpljenosti, kako je časopisu People u ekskluzivnoj izjavi pojasnio njezin suprug Albert II. od Monaka, pa su blizanci svoj rođendan 10. prosinca proslavili bez mame.

image

Nakon više mjeseci izbivanja iz zemlje, Charlene se vratila u Monako.

INSTAGRAM/DDP USA/PROFIMEDIA

Princeza Charlene trenutačno se od fizičke i emocionalne iscrpljenosti ponovno liječi izvan granica kneževine, ovaj put u Europi, a samo povremeno se oglašava na svom profilu na društvenim mrežama.

Kako će ova priča završiti tek će se vidjeti, no mnogo je izglednije da ćemo prije toga dočekati razrješenje sudske tužbe za utvrđivanje očinstva. Podnijela ju je stanovita Brazilka Mariza S. koja tvrdi da je Albert II. od Monaka otac njezine maloljetne kćeri. Njih dvoje su se prema njezinim riječima upoznali 2004. u noćnom klubu u Rio de Janeiru, te se zajedno zabavljali iduća dva tjedna. Zvuči li vam to poznato?

Linker
18. travanj 2024 10:58