SIMBOLIČNI MODNI DODACI

Nakit koji nosi poruke: Meghan Markle privukla pažnju noseći ogrlice koje kriju posebno značenje

Dok neki nakit nose isključivo zato što im pristaje uz modnu kombinaciju, čini se da modni dodaci Meghan Markle uvijek kriju neko posebno i veće značenje.

Jučer je Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, napunila 40 godina, a povodom toga se javila iz svog luksuznog doma u Kaliforniji preko videopoziva s glumicom i komičarkom Melissom McCarthy pričajući o svom novom projektu putem kojega želi pomoći ženama koje su u potrazi za poslom.

Na web stranici Archewell, vojvotkinja je naime pokrenula tzv. '40x40', globalnu inicijativu koji potiče ljude diljem svijeta da se posvete izdvajanju 40 minuta vremena za podršku ženama koje žele raditi.

Čitajte i: Meghan Markle opet je 'pokazala zube': I nakit koji nosi prkosi kraljevskoj obitelji i govori samo jedno

"Budući da sam napunila 40 godina, tražim od 40 svojih prijatelja da izdvoje 40 minuta svog vremena za mentorstvo ženama koje su u potrazi za poslom. Više od 2 milijuna žena samo u SAD-u i deseci milijuna diljem svijeta izgubile su posao zbog Covida. Smatram da kada bi svi posvetili 40 minuta vremena, možemo utjecati na problem", objasnila je Meghan.

Ogrlice s posebnim značenjem

Tijekom razgovora mnogima je pažnju privukao nakit koji je Meghan nosila - dvije dizajnirane ogrlice koje predstavljaju horoskopske znakove njene djece - sina Archieja rođenog u znaku bika te kćeri Lilibeth koja je po horoskopu Blizanac.

image
Orglice predstavljaju horoskopske znakove njene djece.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Riječ je o ogrlicama dizajnera Logana Hollowella, dostupnima u varijanti od 14-karatnog zlata i dijamanata ili bijelih safira. Ogrlica posvećena Archieju prema pisanju stranih medija vrijedi 1600 dolara, dok je cijena ogrlice posvećene Lilibeth - 1785 dolara.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da nakit vojvotkinje priča priču te da je povezan sa astrološkim znakovima.

U obraćanju maturantima njezine srednje škole u Los Angelesu u lipnju prošle godine nosila je nakit s pozlaćenim medaljonom na kojem je prikazan horoskopski znak Bika, a tada je bila riječ o lančiću koji vrijedi 40 dolara. Često je viđena kako nosi sličan lančić sa simbolom Djevice, što je Harryjev horoskopski znak.

Zaručnički prsten

Kad ju je zaprosio 2017. godine, princ Harry je sam dizajnirao prsten s tri draga kamena u nizu kojim je odao počast svojoj majci, princezi Diani. Taj je prsten Meghan dugo nosila dok nakon godinu i pol nije iznenadila javnost pojavivši se s nešto drugačijim, blještavijim prstenom te je pokrenula pitanje - što se dogodilo originalu?

Čitajte i: Tajna nakita: Zašto je Meghan Markle promijenila zaručnički prsten, a princ Harry prsten svoje majke prepustio Kate?

Kako su kasnije otkrili stručnjaci koji pozorno analiziraju britansku kraljevsku obitelj, njezin zaručnički prsten dobio je nov izgled zahvaljujući princu Harryju, koji je poželio razveseliti suprugu nadogradnjom prstena. Tako je zlatni prsten zamijenjen obručem punim sitnih dijamanata, dok su tri glavna dijamanta ostala na istom mjestu.

image
Kad ju je zaprosio 2017. godine, princ Harry je sam dizajnirao prsten s tri draga kamena u nizu.
ALEXI LUBOMIRSKI/SHUTTERSTOCK

Simbolična ogrlica

U intervjuu s Oprah, Meghan je također nosila nakit koji je veže s izuzetno važnom figurom britanske kraljevske obitelji, Lady Di. Riječ je o decentnoj dijamantnoj narukvici koja za Harryja i nju ima posebno značenje upravo zato što je iz te narukvice, koja je pripadala pokojnoj princezi Diani, Harry za Meghan odabrao dijamante koji su se našli na njezinom zaručničkom prstenu.

Linker
16. travanj 2024 16:27