Ušla u povijest

Meghan Markle usudila se ono što ni jedan član kraljevske obitelji nije: Hoće li navući bijes kraljice?

Vojvotkinja je u posljednjem nastupu na Time TV-u zajedno s princom Harryjem pozivala Amerikance da ne propuste glasati, čime je prekršila još jedan u nizu kraljevskih protokola, a sada je otišla i korak dalje.

Iako je opće poznato da članovi britanske kraljevske obitelji moraju biti neutralni u političkim pitanjima, a glasanje im nije dozvoljeno, "odbjegla" Meghan Markle, pišu strani mediji, napravila je upravo suprotno. Meghan je navodno iskoristila svoje glasačko pravo na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u, što, ako se službeno potvrdi, znači da vojvotkinja od Sussexa ulazi u povijest kao prva članica kraljevske obitelji koja je glasala na američkim izborima, ali i uopće.

Meghan je još i prije pozivala ljude da glasaju i iako to nije izričito rekla, pokazala je netrpeljivost prema Donaldu Trumpu. Uz nju je cijelo vrijeme bio i princ Harry koji ju očigledno podržava, jer mu je dosta da mu drugi kroje sudbinu.

image
Meghan Markle i princ Harry jedva su dočekali da se odvoje od britanskog dvora i počnu slobodno živjeti.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Meghan Markle je bila Amerikanka puno prije nego je postala članica britanske kraljevske obitelji. Sigurno ne bi propustila izbore, neovisno o tome gdje živi", rekao je jedan izvor za Page Six.

Prekršili protokol

Meghan i Harry su se prije mjesec dana prvi put zajedno pojavili na televiziji otkad su se preselili u SAD. Gostovali su na Time TV-u u sklopu posebne emisije o top 100 vodećih utjecajnih pojedinaca diljem svijeta. No, nitko nije očekivao da će Harry i Meghan tijekom obraćanja publici prekršiti kraljevski protokol.

Povukli su pitanje predstojećih izbora u SAD-u; Harry je pozvao glasače da odbace govor mržnje, pogrešne informacije i negativnost na društvenim mrežama, dok je Meghan predsjedničke izbore proglasila najvažnijima u životu.

"Vi igrate presudnu ulogu za našu budućnost i budućnost naše djece. Zajedništvo je važno jer moramo ponovno postaviti granice komunikacije, kako online, tako i u stvarnom svijetu. Ono čemu smo izloženi u virtualnom svijetu utječe na način kako međusobno komuniciramo uživo - to nas može potaknuti da budemo ljubazni ili pak okrutni", poručila je Meghan.

Harry je dodao: "Kada loše nadmaši dobro, mnogima to, bili toga svjesni ili ne, nagriza sposobnost suosjećanja i sposobnost stavljanja u 'tuđe cipele'. Jer kada je samo jedna osoba negativna u virtualnom svijetu, njezina negativnost prelazi na druge. Vrijeme je da konačno počnemo djelovati, a ne samo razmišljati".

Sussexi i inače vole kršiti pravila te su do sada prekršili njih barem desetak, ako ne i više. Kako će se Meghanin potez odraziti na kraljicu Elizabetu II. tek trebamo vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 05:41