Nisu sretni

Meghan i Harry prodaju posjed s devet spavaćih soba u Montecitu poslije 18 mjeseci stanovanja u luksuznom zdanju

Posjed su kupili prije dvoje godine od ruskog poduzetnika Sergeya Grishina za 11 milijuna dolara, no upitno je hoće li na profitirati na prodaji zbog krize na tržištu nekretnina, kad mnogi prodaju vile

Koliko god njihovo imanje u kalifornijskom gradiću Montecitu izgledalo bajkovito, Meghan (40) i Harry (37) žele ga prodati. Prema onome što je dospjelo u javnost, 'nisu presretni' vilom vrijednom 11 milijuna funta. No područje u kojem žive - šira okolica grada s oko 9000 stanovnika, gdje se nalaze vile Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Georgea Lucasa, Kevina Costnera, Roba Lowea, Charlize Theron – ipak im se sviđa, stoga namjeravaju ostati u susjedstvu.

Riječ je o prelijepom krajoliku nedaleko od Santa Barbare koji se zbog slavnih stanovnika i visokih cijena nekretnina još naziva Američka rivijera.

Osim činjenice da u zdanju s devet spavaćih soba, teretanom, bazenom i teniskim terenom, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu presretni, nisu poznati dodatni razlozi zbog kojih žele promjenu poslije samo 18 mjeseci, koliko su proveli u vili, piše The Mirror.

- Žele ostati u susjedstvu ili u blizini, ali nisu presretni zbog kuće i lokacije – tvrdi njihov izvor.

image

Trenutni dom Meghan i Harryja.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Ozbiljni kupci

Sussexi su u lipnju 2020. kupili nekretninu od ruskog poduzetnika Sergeya Grishina, a on ju je, pak kupio prije 13 godina.

Čitajte i: Zavirite u Montecito, šarmantni gradić u kojem su se napokon smjestili Meghan i Harry

Osim devet spavaćih soba i 16 kupaonica, ima čajanu te privatno igralište za djecu. Tu su i knjižnica, ured, spa centar, kino dvorana, dječja igraonica, vinski podrum i garaža gdje ima mjesta za pet automobila. Na posjedu se nalaze ružičnjaci te kućica s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice.

S obzirom na njihov status, posjed se neće prodavati na uobičajen način, preko ovlaštenog agenta za nekretnine koji dovodi potencijalne kupce u razgledavanje dok se vlasnici sklanjaju u stranu da im ne smetaju. Agencija će probrati ozbiljne kupce s izdašnim (prethodno provjerenim) bankovnim računom, dogovoriti s Harryjem i Meghan termin kad ih nema kod kuće te kupce provesti imanjem.

image

Posjed ima i veličanstven bazen.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Teaser za prodaju

Par zacijelo računa kako će posjed od 7,5 hektara zemljišta okruženog borovima i čempresima, postići veću cijenu od iznosa koji su platili: zacijelo vjeruju da sama činjenica što žive ondje sa svojom djecom, dvogodišnjim Archiejem i šestomjesečnom Lilibet, vili diže cijenu.

Čitajte i: Lipo im je: Meghan i Harry dobili pet milijuna dolara u poklonima, uglavnom od njezinih prijatelja

No, korona kriza na tržištu nekretnina ne ide im na ruku. Mnogi imućni Amerikanci prodaju vile zato što moraju, što utječe na formiranje cijena.

image

Kuća je uređena u kalifornijskom boho stilu.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Vijest da prodaju vilu privikla je razne komentare. Bilo je primjedbi kako im, eto, na naplatu dolaze prevelike rate navodnog hipotekarnog kredita pa su zato odlučili podati vilu. Kako izgleda njezin mali dio, dnevni boravak, Meghan je pokazala u rujnu 2020., tijekom iznenadnog pojavljivanja u emisiji „America's Got Talent”. Zlobnici tvrde da je to (još tada) bio „teaser” za potencijalne kupce, u slučaju da par odluči prodati posjed.

Linker
19. travanj 2024 20:12