Je li moguće?

Kraljevska biografkinja otkrila tko je osoba koju su Meghan i Harry optužili za rasizam: ‘Nije imala loše namjere‘

Hoće li mali Archie biti previše taman bilo je pitanje koje je jako povrijedilo vojvotkinju i vojvodu od Sussexa. Iako oni nisu htjeli otkriti tko je osoba iza ovog neumjesnog komentara, stručnjakinja za kraljevsku obitelj tvrdi da je riječ o starijem članu obitelji.

Jedan od najšokantnijih dijelova bombastičnog intervjua Meghan Markle i princa Harryja koji je vodila Oprah Winfrey bio je trenutak kada je vojvotkinja od Sussexa ispričala da je željela okončati život zbog nevjerojatnog pritiska i manjka potpore starijih članova kraljevske obitelji i same "institucije".

Njezin prijelomni trenutak dogodio se nakon što su ona i Harry objavili da očekuju dijete, a jedan član kraljevske obitelji pitao se kakvu bi boju kože mogao imati njihov sin Archie. Drugim riječima, hoće li biti previše tamna. Ipak, supružnici su rekli kako nikada neće otkriti tko je izrekao tako nešto, nakon čega su mnogi špekulirali o kome je riječ.

Čitajte i: Šokantno priznanje Meghan Markle: ‘Nisam više željela biti živa. Harry me samo držao dok sam plakala‘

image
Princeza Anne je kraljičina kći.
DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Krivnja je padala na princa Charlesa, vojvotkinju Camillu pa čak i na Harryjevog brata, princa Williama, no kraljevska biografkinja Lady Colin Campbell tvrdi da je u pitanju - princeza Anne, kraljičina kći. Ipak, ona inzistira da je komentar krivo shvaćen te da se zapravo odnosio na zabrinutost kako će se Meghan uklopiti u kraljevsku obitelj.

"Harry je zbog spominjanja kulture shvatio da se tu radi o boji kože. Anne je izrazila brigu o posljedicama dopuštanja da se netko 'takav' uključi u kraljevsku obitelj te je rekla da to neće izazvati probleme samo obitelji, već i djeci koja će nastati iz te veze. Harry je to odmah požurio prenijeti Meghan koja je to povezala s bojom kože. Radi se o osobi koja jedva čeka naći problem tamo gdje ga nema", izjavila je Campbell.

Čitajte i: Kraljica se konačno oglasila o intervjuu Meghan i Harryja: 'Tužni smo, zabrinjavajuće se što smo čuli'

Također, Campbell je dodala da je Anne zabrinuta što Meghan možda "zapravo ne poštuje instituciju i obitelj u koju se udala". "Nitko nije kriv za rasizam. No, princeza Anne prva je rekla Harryju da se ne ženi tom djevojkom jer ona nije prikladna za zemlju, ni za taj posao", rekla je Campbell.

image
Harry i Meghan su Opri Winfrey ispričali mnogo šokantnih iskustava o životu na dvoru, kao i to da im je uskraćena zaštita.
CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

Nekoliko dana nakon što je intervju odjeknuo svijetom, javila se i sama kraljica Elizabeta II. u službenom priopćenju.

"Cijela obitelj je s tugom primila spoznaju o tome koliko su izazovne protekle godine bile za Harryja i Meghan. Pitanja kojih su se dotaknuli, posebice ona koja se tiču rase, su zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i pozabavit ćemo se s njima privatno unutar obitelji. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi naše obitelji", stoji u dopisu za javnost.

Ni Meghan, ni Harry ni kraljevska palača nisu se još oglasili na ovu temu.

Linker
25. travanj 2024 04:10