Sličan je nosila Lady Diana

Kate Middleton voli i potrošiti: Kardigan od gotovo 12 tisuća kuna zahvaljujući njoj rasprodan je u trenu

Mnogi su vjerovali da je džemper princeze Diane s "crnom ovcom" bezobrazno nagovijestio njezine osjećaje da je autsajder u kraljevskoj obitelji.

Kardigan Miu Miu vrijedan 1350 funti ili nešto više od 11.900 kuna koji je vojvotkinja od Cambridgea nosila prilikom najave božićnog koncerta u Westminsterskoj opatiji rasprodan je na internetu, piše Daily Mail.

Kate Middleton (39) je nosila svečani dizajnerski komad tijekom snimanja promotivnog programa za svoju dobrotvornu akciju koja je objavljena prije dva dana, a u cijelosti se emitira na Badnjak u 19:30 na ITV-u.

Sa svojim ukrasnim detaljima, ovratnikom Petra Pana i bisernim gumbima, kardigan se pokazao kao hit među vojvotkinjinim modnim sljedbenicima - unatoč svojoj cijeni od koje zasuze oči.

I samo nekoliko dana nakon objavljivanja snimke, predmet je rasprodan u svim veličinama na stranicama uključujući Net-A-Porter, Far Fetch i Miu Miu.

image

Kate Middleton i princ William

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Tako sam uzbuđena što ću biti domaćin priredbe 'Together At Christmas' ovdje u Westminsterskoj opatiji", rekla je Kate s velikim osmijehom na licu.

U videu se također vide slavni izvođači poput Leone Lewis, Ellie Goulding i Toma Walkera.

Fotografije Kate pri ulasku u opatiju prije samog koncerta pokazuju kako je vojvotkinja dodala dašak glamura svojoj odjevnoj kombinaciji noseći naušnice sa safirima. Pojavila se tom prigodom u crvenom kaputu-haljini recikliravši svoju Miu Miu torbu od antilopa vrijednu 640 funti ili nešto više od 5.600 kuna, prvi put nošenu u rujnu 2016.

Čitajte i: Ponovno veličanstvena! Kate Middleton nosi trend sezone: Odjenula haljinu koju je već 'pokazala' prije dvije godine

Mnogi su u njezinom kardiganu prepoznali džemper koji je 1981. nosila lady Diana. Naime, Kateino Miu Miu pletivo jako podsjeća na stil Lady Diane Spencer, koja je odjenula džemper sa sličnim uzorkom kako bi prisustvovala na nekoliko događaja 1980-ih.

Razigrano pletivo - s redovima bijelih ovaca i jedne crne ovce na crvenoj pozadini - izazvalo je popriličnu pomutnju kada ga je buduća kraljevska mladenka, tek zaručena za princa Charlesa, nosila s trapericama na polo utakmici u ljeto 1981.

image

Džemper kakav je nosila Lady Diana

ROWING-BLAZER VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Smatra se da je džemper bio dar majke jednog od princezinih paževa na njezinom vjenčanju s princom Charlesom 1981. godine, a mnogi su vjerovali da je zloglasni komad odjeće princeze Diane s "crnom ovcom" bezobrazno nagovijestio njezin osjećaj da je autsajder u kraljevskoj obitelji.

Ako je njezina odjeća toga dana podigla obrve među dvorjanima, izazvala je još veću zbrku u maloj londonskoj pletenini u vlasništvu Joanne Osborne i Sally Muir, čiji je skromni dizajn poslije toga postao globalan.

Džemper je postao glavni proizvod Sloane Rangera i čak se našao u ormarima Davida Bowieja, Tippi Hedren i Penelope Keith, no na kraju je "ispao" iz mode i dvojac ga je prestao proizvoditi 1994. godine.

Čitajte i: Kate Middleton stalno dokazuje da je prava moderna kraljevna: Na važan dan zablistala je u ponovljenoj haljini hit materijala

Međutim, "crna ovca" princeze Diane ponovno je privukla pozornost zahvaljujući četvrtoj seriji The Crown, koja se fokusirala na ranu romansu između princa Charlesa, kojeg glumi Josh O'Connor i Diane, koju glumi Emma Corrin.

Poslije toga, džemper koji je nazvan "Diana" ponovno je postao dostupan za 295 dolara ili nešto manje od dvije tisuće kuna te se prodaje na američkoj modnoj stranici Rowing Blazers, a osim njih i vojvotkinja od Cambridgea na svoj je način odala počast slavnom odjevnom komadu.

Linker
23. travanj 2024 18:34