KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA
isplatilo se

Japanski ‘Harry i Meghan‘ konačno će stati pred oltar: Njihov ljubavni put nije bio lagan, a ni novac ih nije rastavio

Nećakinja japanskog cara Naruhita će se krajem listopada udati za svog dugogodišnjeg dečka, zbog kojeg se odrekla kraljevske titule i vladinog novca.

Nećakinja japanskog cara Naruhita će se krajem listopada udati za svog dugogodišnjeg dečka, zbog kojeg se odrekla kraljevske titule i vladinog novca.

Princeza Mako (29) prva i najstarija kći princa Fumihita i princeze Kiko te nećakinja japanskog cara Naruhita udat će se 26. listopada za dugogodišnjeg dečka, inače pučanina Keija Komura (29) kojeg je upoznala prije pet godina tijekom studija na sveučilištu u Tokiju.

Planove za vjenčanje iznijeli su još u studenom 2018., no ono je odgođeno zbog financijskog spora Komurove majke i njezina bivšeg zaručnika. On je platio četiri milijuna jena za Komurovo obrazovanje koje je mladić potom trebao vratiti nakon studija.

image
Princeza Mako zbog ljubavi se odrekla kraljevske titule i novca.
KYODO/NEWSCOM/NEWSCOM/PROFIMEDIA

No, japanska javnost ne gleda baš blagonaklono na njihovu vezu, kako zbog toga što on nije kraljevske krvi, tako i zbog spomenutog spora jer misle da Komuro samo želi Makin novac. No, čini se da je to daleko od istine jer se Mako zbog ljubavi odlučila odreći kraljevske titule i odbila 150 milijuna jena (oko 8,6 milijuna kuna) od japanske vlade. Taj iznos daje se kao naknada ženskim članicama obitelji koje zakon prisiljava da se nakon udaje odreknu svog kraljevskog statusa.

Čitajte i: Tko je japanska princeza Mako, koja se zbog ljubavi odrekla svega? Izgubila titulu i novac, no to joj nije nimalo važno

Sudeći prema potezima princeze Mako, riječ je o pravoj ljubavi, a na to upućuje i činjenica da će se udati za zaručnika bez tradicionalne šintoističke ceremonije te preseliti s njim u New York.

Ljubav na prvi pogled

Mako je Keija upoznala na jednom eventu u restoranu u okrugu Shibuyi u Tokiju. On je s njom studirao na Međunarodnom kršćanskom sveučilištu u Tokiju i odmah se zaljubila u njegov osmijeh. Zaručili su se u prosincu 2013., no sa svim planovima izašli su u javnost tek 2017.

image
Kei Komuro na studiju je promijenio frizuru pa sada ima simpatičan repić.
KAZUHIRO NOGI/AFP/PROFIMEDIA

Vjenčanje, koje se trebalo održati 2018., odgođeno je za 2020., no pandemija im je poremetila i te planove. Sada im više ništa ne stoji na putu pa ni kontroverza oko posuđenog novca jer je Komuro rekao da će vratiti novac i da želi pod svaku cijenu oženiti Mako, što je ona i potvrdila.

Što se tiče samog vjenčanja, ono će biti malo drugačije od tradicionalnog - proći će bez formalnog sastanka s Makinim ujakom prije samog obreda. Umjesto toga, registrirat će svoj brak u državnom uredu prije nego što se presele u New York, gdje je Komuro nakon završenog studija dobio posao u vodećoj odvjetničkoj tvrtki.

Linker
26. travanj 2024 08:39