U ČAST SJEĆANJA

Ispod kipa nikad prežaljene princeze Diane ugravirani su simbolični stihovi, a evo koje je njihovo značenje

I 24 godine nakon smrti, osebujan karakter i karizma pokojne princeze Diane, ne može se zaboraviti. Za 60. obljetnicu njezina rođenja, prinčevi Harry i William naručili su kip nikad prežaljene majke, ispod kojeg su ispisani simbolični stihovi.

Povodom 60. rođendana pokojne princeze Diane, njezini sinovi, prinčevi William i Harry otkrili su kip posvećen njoj. Ispod princezine statue u vrtu Kensingtonske palače, ugravirani su stihovi pjesme "The Measure of A Man" koja je bila dio memorijala za pokojnu princezu, 2007. godine.

image
Popularni stihovi obično se čitaju na sprovodima.
DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Ovo je mjerilo vrijednosti žene kao žene, nevezano za njeno rođenje. Nije važno gdje je boravila, već je li imala srce, kako je 'odigrala' ulogu koju joj je Bog namijenio...", stihovi su koji su ispisani ispod kipa. Popularni stihovi obično se čitaju na sprovodima u čast sjećanja na voljenu osobu koja je umrla.

Čitajte i: Otkazuju sve događaje! Kate Middleton odgodila sve obaveze, oglasila se i palača

Prilikom otkrivanja statue, prinčevi William i Harry dali su zajedničku izjavu u kojoj su rekli: "Danas, na dan koji bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njezine ljubavi, snage i karaktera, osobina koje su je učinile snagom dobra u čitavom svijetu, kojima je na bolje promijenila nebrojene živote. Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti viđen kao simbol njezina života i naslijeđa".

image
Cilj postavljanja ove statue bio je prenijeti toplinu, eleganciju i energiju Lady Di.
TREVOR ADAMS/MATRIXPICTURES.CO.UK/MATRIXPICTURES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Princu Charlesu dijagnosticirana depresija? Više nije mogao podnijeti stres

Cilj postavljanja ove statue bio je prenijeti toplinu, eleganciju i energiju Lady Di uz sav rad i utjecaj koji je imala. Lik princeze okružen je s troje djece koja predstavljaju univerzalnost i njezin utjecaj na brojne generacije.

Kensingtonska palača u kojoj je nekada živjela princeza Diana ima otvorena vrata za široku javnost, a mnogobrojni obožavatelji, koji njezinu smrt nikada nisu prežalili, jedva su dočekali vidjeti novi kip u vrtu palače.

Linker
22. travanj 2024 20:19