Ipak su vrlo važni

Harry i Meghan: Umjesto na komemoraciju princu Philipu, dolaze na Invictus igare u Nizozemsku

Budući da je princ Harry osnivač sportskih igara ratnih veterana, oboje će dobiti VIP status ali neće biti ugošćeni u kraljevskoj palači niti će ih primiti nizozemski kralj Willem-Alexander i njegova supruga kraljica Máxima.

Umjesto da na prvom putovanju u Europu otkako se prije više od dvije godine s princem Harryjem preselila u Ameriku, posjeti sve slabiju britansku kraljicu, Meghan ima drugi prioritet.

Vojvotkinja od Sussexa i njezin suprug bit će počasni gosti Invictus igara u Nizozemskoj od 16. do 22. travnja, a kako je vojvoda od Sussexa ujedno i osnivač sportskog natjecanja ratnih veterana, imat će status vrlo važnih osoba. Uz tu titulu, naime, ide i određena povlastica: osim njihovog zaštitarskog tima koji vodi sigurnosni stručnjak Gavin de Becker čije usluge plaćaju 7000 funta dnevno, čuvat će ih i nizozemska sigurnosna služba.

Boravit će u Hagu, ali ne u kraljevskoj palači, premda nizozemski kralj Willem-Alexander i njegova supruga kraljica Máxima obično ugošćuju članove stranih kraljevskih obitelji kad posjete njihovu domovinu, piše Daily Mail.

image

Meghan će se Harryju pridružiti na Invictus igarama u Nizozemskoj.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Znakovito je i to da Harry u Meghan neće biti primljeni u audijenciju kod kralja i kraljice. Da nisu napustili dužnosti u Velikoj Britaniji, nizozemski kraljevski par sigurno bi ih pozvao u palaču.

Čitajte i: Evo i njih! Malo kasne, ali jedva čekamo da Meghan i Harry krenu sa svojim podcastom

Poznato je da oboje strepe za svoju sigurnost u Europi: to je navodno bio razlog zbog kojeg se Harry nije pojavio na nedavnoj komemoraciji i misi povodom obljetnice smrti svog djeda, princa Philipa.

Tom odlukom jako povrijedio baku: poznato je da se nada uživo upoznati svoju praunučad Archieja i Lilibet dok je zdravlje koliko-toliko služi, no Meghan i Harry zasad joj nisu ispunili tu želju. Hoće li tajno posjetiti kraljicu s djecom dok su u Europi, nije poznato. Možda se ipak odluče na potez pomirbe, primjeren uskrsnim blagdanima, i posjete Harryjevu baku?

Linker
15. travanj 2024 22:24