Obožavaju ih

Godina tajnih kraljevskih vjenčanja: Butanska dinastija udaju svoje princeze slavila je skromno

Polusestra kralja Butana udala se za svog odabranika, inače pilota u nacionalnoj kompaniji, u dostojanstvenoj ceremoniji, bez okupljenog mnoštva, a sve zbog situacije s koronavirusom.

Još jedno kraljevsko vjenčanje dogodilo se u ovoj pandemijskoj godini. U tajnosti, skromno, ali dostojanstveno, princeza Eeuphelma iz kraljevine Butan se udala. Vijest je objavio kralj Jigme Khesar Namgyal Wangchuck, njezin polubrat, na svom službenom Instagram profilu - podijelivši i dvije fotografije para s njihovog velikog dana.

Na kraljevskom profilu u opisu slika piše: "29. listopada 2020. Njezino visočanstvo princeza Eeuphelma Choden Wangchuck udala se danas za Dashoa Thinlayja Norbua na svečanoj ceremoniji vjenčanja".

Objasnio je da se svadba održala u palači Dechencholing u glavnom gradu Butana, a dodao je i da je par dobio blagoslove od njegovog veličanstva kralja, kao i od oca Jigme Singye, bivšeg vladara te zemlje.

Slavlje u najsretnijoj zemlji

"Njeno visočanstvo princeza Eeuphelma diplomirala je sociologiju na Sveučilištu Georgetown u Sjedinjenim Američkim Državama 2016.", stoji u službenom opisu na Instagramu.

Princeza Eeuphelma ima 27 godina, a rođena je u braku bivšeg kralja i njegove četvrte supruge Sangay Choden.

"Predsjednica Paraolimpijskog odbora Butana, njeno visočanstvo međunarodno zastupa zemlju kako bi sportaši s nedostacima sudjelovali u različitim svjetskim natjecanjima", opisano je princezino djelovanje.

Njezin suprug Dasho Thinlay Norbu, rođen je 1992. godine i pohađao je St. Stephen's College na Sveučilištu Delhi, gdje je obučen za pilota. Od 2019. radi za nacionalnu aviokompaniju Drukair.

Butan je mala himalajska kraljevina koja graniči s Kinom i Indijom, a poznata je po tome da je najsretnija zemlja na svijetu, čemu u prilog ide i činjenica da imaju Ministarstvo sreće. Ne sumnjamo da im je ovo vjenčanje, barem u kraljevskoj obitelji, donijelo još razloga za slavlje i sreću.

Linker
16. travanj 2024 23:58