‘Spencer‘

Film o Lady Di sablaznio Britance: Scene princezinog mentalnog sloma previše su za monarhiju

Neke od scena prikazuju halucinacije ili jednostavno maštanja omiljene princeze, a takav prikaz, smatraju mnogi, potpuno je nepotreban i ponižavajuć.

Dok je filmska kritika oduševljena novim filmom o liku i djelu neprežaljene Lady Di, britanski stručnjaci za kraljevsku obitelj užasnuti su onome što su vidjeli u filmu "Spencer". Nakon premijere najnovijeg filma o princezi Diani, britanske su medije preplavile reakcije kraljevskih biografa i poznavatelja dinastije, koji tvrde da je u filmu pokojnoj princezi oduzeto svako dostojanstvo.

Filmom se Dianu prikazalo kao emocionalno nestabilnu, slomljenu ženu, koja se samoozljeđuje te ima histerične slomove pred malenim princom Williamom. Intenzivne scene idu toliko daleko da pokazuju kako krhka princeza mašta o tome da se baci niz stepenici, ili da se udavi bisernom ogrlicom koju joj je poklonio princ Charles.

image
Kristen Stewart oduševila je u ulozi Lady Di.
FERRARI/PROFIMEDIA

Prikazan je sam vrhunac njezinog mentalnog sloma dok se bori s bulimijom, pokazuje se kako plače i pokušava povraćati, a pokazano je i da halucinira o vlastitoj smrti. Posebno ponižavajuću smatraju scenu u tušu u kojoj se glumica Kirsten Stewart, koja je u filmu utjelovila Lady Di, upušta u masturbiranje.

Čitajte i: Film o princezi Diani oduševio kritiku, smatraju ga kandidatom za Oscara, a Kristen Stewart je briljirala

"Vrlo je okrutno ovako je prikazati. To je bilo potpuno nepotrebno. William i Harry bit će ljuti zbog ovoga. Bit će im užasno što je njihova majka ovako prikazana u ovako velikom filmu", kazala je Ingrid Seward glavna urednica Majesty Magazine.

Ni mrvica dostojanstva

S njom se složila i autorica biografija te stručnjakinja za kraljevsku obitelj Penny Junor, tvrdi da su neke stvari u filmu nepotrebne i pretjerane. "Mogu samo reći jadan William. I ostavimo Diani bar mrvicu dostojanstva. Znam da je William bio tamo kada je bila nesretna, ali zvuči mi kao da je film činjenično netočan", kazala je Penny Junor.

image
Film 'Spencer' oduševio je filmsku kritiku.
HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA

U jednoj zamišljenoj sceni, prikazan je William na rubu suza kako moli svoju majku da mu se pridruži na večeri, nakon što se zaključala u kupaonicu, zatim se prikazuje kako se samoozljeđuje. Nakon toga Diana se pojavljuje s licem zamrljanim maskarom, pita sina je li vidio Camillu Parker Bowles na Božićno jutro u crkvi.

Čitajte i: Izašao prvi službeni trailer za film ‘Spencer‘: Pogledajte kako se Kristen Stewart snašla u ulozi Lady Di

Film koji je sablaznio Britance koji prate kraljevsku obitelj, premijerno je prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu. Taj najiščekivaniji film godine oduševio je kritičare, koji su nahvalili i glumicu Kristen Stewart. Američki filmski kritičar Owen Gleiberman za Variety je napisao kako je Kristen fantastična te da se u potpunosti preobrazila u lik. Glumicu koju je proslavila uloga u Sumrak sagi, oduševila je američku kritiku, koji su kazali kako je Stewart mnogo bolje ušla u lik Lady Di nego glumica Naomi Watts.

Pogledajte video
Linker
25. travanj 2024 00:15