Pljačka na setu

Dragocjenosti vrijedne čak 1,36 miljuna kuna ukradene na snimanju hit serije Kruna

Opljačkana je vjerna (nipošto bezvrijedna) kopija Fabergéovog jajeta, nestao je nakit koji nosi Elizabeth Debicki u ulozi Diane, skupi ručni sat te srebrnina...

Peta sezona Netflixove serije Kruna dobila je neočekivani zaplet: provalnici su počistili tri kamiona u kojima su se nalazili dragocjeni rekviziti, 150.000 funta ili 1,36 milijuna kuna vrijedan nakit korišten na snimanju. Dok je filmska ekipa bila zabavljena scenom s Imeldom Staunton u ulozi kraljice Elizabete II. i Jonathanom Pryceom koji glumi njezinog supruga, princa Philipa, lopovi su obili vrata triju kamiona gdje se nakit nalazio i dočepali se bogatog plijena.

"Producenti su si dali truda i posudili prekrasne predmete, nalik na orginale koji pripadaju (pravoj) kraljevskoj obitelji, a sad su u problemima", rekao je član filmske ekipe očevidac za The Sun. Pljačka se dogodila u Doncasteru gdje se snima ovih dana, alli nemio događaj neće usporiti rad na planiranim scenama.

Nestalo je lažno (ali ne i bezvrijedno) Fabergéovo jaje, dizajnirano da izgleda poput orginala koje je kralj Georgea V., djed britanske kraljice, darovao supruzi, kraljici Mary koja je bila poznata po svom besprijekornom ukusu za nakit, javlja Tatler. Orginal danas pripada kraljici Elizabeti II.: ima nekoliko Fabergéovih jaja koja su nedavno posuđena organizatorima izložbe posvećene radu glasovitog draguljara u Londonu.

image

Kraljicu u novoj sezoni glumi Imelda Staunton

CLICK NEWS & PHOTOS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Peta sezona ‘Krune‘ nije i posljednja: Evo što sve znamo o ekranizaciji najtežeg perioda u životu kraljice Elizabete

Ukraden je i sat koji u seriji nosi princ Philip te nakit namijenjen Elizabeth Debicki u ulozi Diane, princeze od Walesa, te srebrnina. Peta sezona hit serije prati zbivanja iz zlosretne 1992. - kraljica ju je zato prozvala "annus horribilis". Tada se dogodio požar u dvorcu Windsor, raspala su se tri braka njezine djece (princa Charlesa i Diane, rastali su se princ Andrew i Sarah Ferguson dok se princeza Anne razvela od Marka Phillipsa). Radnja obuhvaća uspon laburista, izbor Tonyja Blaira za premijera te smrt princeze Diane. Bit će emitirana krajem ove godine.

Linker
19. travanj 2024 17:27