Emotivna posveta

Charles pohvalio Williama, a stručnjaci zamjerili bratu: ‘Nadam se da će se Harry jednog dana sramiti‘

Otac dvojice prinčeva posebno je emotivno pohvalio svog starijeg sina i istaknuo kako im je zaštita okoliša zajednička strast i posvećenost, što su neki poznavatelji kraljevske obitelji shvatili kao razlog da se ‘obračunaju‘ s Harryjevim odvajanjem od obitelji.

Princ Charles napravio je jedan neobično emotivan istup s javnom pohvalom svog starijeg sina princa Williama. Ponosni otac na službenim je mrežama objavio zajedničku fotografiju na kojoj su on i Wills u nježnom zagrljaju, a popratno mu je posvetio i podulji tekst. Charles je nahvalio Williama zbog njegove inicijative Earthshot Prize.

Princ William je, naime, u nedjelju navečer dodijelio prvo izdanje nagrade Earthshot za inovativna rješenja na očuvanju planeta, a dobitnici su država Kostarika, talijanski grad Milano te indijska tvrtka koja se bori protiv zagađenja zraka.

"Vrlo sam ponosan na mog sina Williama, zbog njegove sve veće posvećenosti zaštiti okoliša i iznimno ambicioznoj nagradi Earthshot", istaknuo je na početku princ Charles.

Čitajte i: Kate zablistala u ‘recikliranoj‘ kreaciji: Kraljevski par ne prestaje oduševljavati na svečanim događanjima

Poziv na udruživanje

"Kao svijet trebamo se udružiti kako bismo inspirirali i ponovno osmislili te sagradili održivu budućnost koju tako očajnički trebamo. U nadolazećoj dekadi, s budućim generacijama na umu, Earthshot Prize i njeni inspirativni kandidati pomoći će nam u pronalasku inovativnih rješenja", nastavio je Charles. Zatim je istaknuo kako je njemu i sinu očuvanje okoliša zajednička strast i posvećenost, budući da je Charles pokrenuo inicijative Terra Carta i Sustainable Markets Initiative.

Jedan od kraljevskih biografa ovu je Charlesovu pohvalu doveo u vezu s drugim njegovim sinom te kazao da bi se princ Harry trebao sramiti. "Nadam se da će se Harry jednog dana sramiti zbog sebe", kazao je poznavatelj kraljevske obitelji. U kontekstu odstupanja od kraljevskih dužnosti koje su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle poduzeli 2020. kako bi živjeli odvojenim životima u Sjedinjenim Državama. Dok se svijet ujedinjuje, ne gleda se blagonaklono na odvajanje Sussexa od matične zemlje i obitelji te odvajanja dobrotvornih akcija.

Čitajte i: Meghan i Harry imaju novi posao! Ambiciozno su krenuli u novi projekt za koji se vjeruje da vrijedi milijune dolara

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa smjestili su se u Kaliforniji sa svoje dvoje djece. Tamo Meghan i Harry svoje djelovanje šire na nekoliko 'frontova' posljednje su objavili da ulaze u svijet financija - postali utjecajni partneri i investitori u tvrtku za održivo ulaganje Ethic koja je bazirana u New Yorku i rekli da će im ove nove uloge pomoći provesti svoje humanitarne vrijednosti u djelo. Osim toga posvetili su se dobrotvornom radu u sklopu svoje organizacije Archewell i snimanju dokumentaraca u svrhu edukacije.

Osim toga Sussexi su potpisali ugovor s popularnim streaming servisom Netflix s kojim će raditi na stvaranju "sadržaja koji informira, ali i daje nadu". Ne zna se točno o kojem iznosu je riječ, ali vjeruje se da je oko 150 milijuna dolara.

Linker
19. travanj 2024 06:19